Rostislav Polášek

Rostislav Polášek

Profese: přednosta kardiovaskulárního centra, primář kardiologie

Související celebrity

Životopis

Lékař Rostislav Polášek, přednosta kardiovaskulárního centra, se roku 2007 stal primářem kardiologického oddělení Krajské nemocnice v Liberci.

Po gymnázium Petra Bezruče ve Frýdku-Místku Rostislav Polášek absolvoval všeobecné lékařství na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Poté působil mj. jako vědecký pracovník Fyziologického ústavu ČAV. Roku 2003 Rostislav Polášek nastoupil na kardiologické oddělení Krajské nemocnice Liberec, kde se po čtyřech letech stal primářem.

Je členem Kardiologické společnosti, České lékařské komory a České lékařské společnosti J. E. Purkyně. Byl ve Švédsku na stáži v oboru kardiologie. Rostislav Polášek se též věnoval pedagogické činnosti, a to na své alma mater a na Technické univerzitě Liberec.

Rostislav Polášek má na svém kontě autorství řady odborných článků. Podílel se na mnoha publikacích, které vyšly jak v Česku, tak v zahraničí. Hojně přednáší doma i v cizině.

Jak Rostislav Polášek v médiích na jaře 2020 upozornil, lidé si koronovirus tak zdémonizovali, že si vůbec neuvědomují, jak je na životě ohrožují jejich skutečné nemoci.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Ladislav Šmíd
Ladislav Šmíd
zobrazit profil Robert Záruba
Robert Záruba
zobrazit profil Miroslav Vladyka
Miroslav Vladyka
zobrazit profil Marcela Čapková
Marcela Čapková
zobrazit profil Michael Kohajda
Michael Kohajda
zobrazit profil Jiří  Šlégr
Jiří Šlégr
zobrazit profil Lída Nopová
Lída Nopová
zobrazit profil Jana Sibera
Jana Sibera