Sergej Lavrov

Sergej Lavrov

Datum narození: 21. 3. 1950
Místo narození: Moskva, Rusko
Výška: 188 cm
Profese: politik, diplomat, 4. ministr zahraničních věcí Ruské federace
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Politik a diplomat Sergej Lavrov, celým jménem Sergej Viktorovič Lavrov, se 9. března 2004 stal ministrem zahraničních věcí Ruské federace.

Po střední škole Sergej Lavrov absolvoval Státní institut mezinárodních vztahů v Moskvě. Hned po ukončení studia, tedy roku 1972 čtyři roky působil jako diplomat Sovětského svazu na Srí Lance.

SERGEJ LAVROV O TŘETÍ SVĚTOVÉ VÁLCE

Po návratu do Moskvy dlouholetý člen Komunistické strany Sovětského svazu Sergej Lavrov pracoval na ministerstvu zahraničních věcí v Sekci mezinárodních ekonomických vztahů SSSR. V letech 1981 až 1988 byl v sovětské misi při OSN v New Yorku.

Sergej Lavrov dostal Řád cti 

Pak se Sergej Lavrov vrátil na ministerstvo zahraničních věcí v Moskvě. V letech 1994 až 2004 byl stálým zástupcem Ruské federace při OSN, a to v pořadí druhým.

Ministrem zahraničních věcí Sergeje Lavrova ruský prezident Vladimír Putin jmenoval 9. března 2004.

Sergej Lavrov je držitelem řady ocenění. Např. v roce 1996 dostal Řád cti Ruské federace, v letech 2005 a 2006 řády přátelství Kazachstánu a Běloruska či roku 2007 velkokříž Řádu peruánského slunce.

O SERGEJI LAVROVOVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou MariíSergej Lavrov dceru Jekatěrinu.

 

Články o celebritě

„Zacházeno s námi bylo jako se psy,“ řekl Nepálec naverbovaný Ruskem a popsal děsivé události „Zacházeno s námi bylo jako se psy,“ řekl Nepálec naverbovaný Ruskem a popsal děsivé události 35letý Ganesh vypověděl, že nepálští vojáci jsou potravou pro děla. „Jakmile jsme byli posláni na Uk... číst článek
Polský ministr zahraničí Sikorski se sejde s Lipavským: Tématem bude Ukrajina Polský ministr zahraničí Sikorski se sejde s Lipavským: Tématem bude Ukrajina Do Česka přijede 20. března polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski. Den před jednáním šéfů diplo... číst článek
Fiala v Praze s Ficovým rivalem: Shodli jsme se, kdo je oběť a kdo agresor! Rusko není agresor, zní ze Slovenska Fiala v Praze s Ficovým rivalem: Shodli jsme se, kdo je oběť a kdo agresor! Rusko není agresor, zní ze Slovenska Poté, co vláda Petra Fialy (ODS) přerušila a na neurčito odložila mezivládní konzultace s kabinetem ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Vladimíra Vítová
Vladimíra Vítová
zobrazit profil Petr Nečas
Petr Nečas
zobrazit profil Marian Jurečka
Marian Jurečka
zobrazit profil Marek Slabý
Marek Slabý
zobrazit profil Jiří Strýček
Jiří Strýček
zobrazit profil Ivan Pilný
Ivan Pilný
zobrazit profil Barbora Snopková
Barbora Snopková
zobrazit profil Marek Výborný
Marek Výborný