Michal Hašek

Datum narození: 17. 4. 1976
Místo narození: Brno
Profese: politik ČSSD, 2. hejtman Jihomoravského kraje
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Do Lánské schůzky po volbách na podzim 2013 byl politik Michal Hašek jedním z nejvlivnějších sociálních demokratů. Poté, co povolební puč proti šéfovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi nevyšel, se Michal Hašek stáhl ze sněmovny, rezignoval na poslanecký mandát, ale zůstal jihomoravským hejtmanem.

S politikou začínal Michal Hašek na komunální úrovni v jihomoravské obci Drásov. Bylo to brzy po maturitě na gymnáziu v Tišnově. V roce 1998 vstoupil do ČSSD. Vysokoškolské vzdělání si dodělával při zaměstnání.

Poslancem byl Michal Hašek od roku 2002, v roce 20078 s ČSSD vyhrál krajské volby a nahradil Stanislava Juránka v čele Jihomoravského kraje. Sociální demokraté Michalu Haškovi dovolili tento post obhajovat i na podzim 2016. Objevily se pochybnosti, zda šlo o nejlepší tah poté, co se Michal Hašek bratřil s ruskými motorkáři, kteří si říkají Noční vlci.

Michal Hašek, který jeden čas vedl poslanecký klub a byl prvním zástupcem šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky, původně mířil mnohem výš. Když ČSSD vyhrála na podzim 2013 mimořádné parlamentní volby se ziskem 20,45%, Michal Hašek vycítil šanci. Výsledek označil za historicky nejhorší , přičemž Bohuslava Sobotku na jihu Moravy přeskočil na preferenční hlasy.

Michal Hašek nebyl sám, kdo vymýšlel změnu kurzu v ČSSD. Několik vlivných sociálních demokratů v čele s Michalem Haškem si do Lán pozval prezident Miloš Zeman. Jejich vztah nebyl chladný. Michal Hašek předtím vyzval Bohuslava Sobotku, ať se vzdá postu šéfa ČSSD.

Lánskou schůzku s Milošem Zemanem ovšem Michal Hašek veřejně popíral. Milan Chovanec ji naopak přiznal a Michal Hašek se tak sám dostal do nelichotivé pozice zrádce a pučisty. Následovala Haškova rezignace na mandát poslance. Kritizován byl i za kumulaci funkcí. Bohuslav Sobotka tak vyšel ze střetu jako naprostý vítěz.

O MICHALU HAŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 2012 se objevily zprávy, že Michal Hašek opustil svou ženu Veroniku a dceru Justýnu, a to kvůli milence Šárce Rouzkové. O čtyři roky později však Michal Hašek na oficiálním stranickém webu uváděl, že je stále ženatý.

 

Články o celebritě

Hašek radí Hamáčkovi, Urbana nasadí do voleb, aneb…  Proč ČSSD loví v »muzeu«? Hašek radí Hamáčkovi, Urbana nasadí do voleb, aneb… Proč ČSSD loví v »muzeu«? Koncem dubna se z propadliště politických dějin vynořil Michal Hašek (45, ČSSD), minulý týden zase s... číst článek
Kvůli hrozbě výbuchu vyklízeli úřad a pak přišla... Bomba jménem Hašek! Kvůli hrozbě výbuchu vyklízeli úřad a pak přišla... Bomba jménem Hašek! Kvůli oznámení o umístění bomby v budově ministerstva vnitra se včera ráno musela evakuovat zhruba p... číst článek
Hamáček dál vede ČSSD s Onderkou, Petříčka asi čeká konec ve vládě. Maláčovou doplnili nováčci Hamáček dál vede ČSSD s Onderkou, Petříčka asi čeká konec ve vládě. Maláčovou doplnili nováčci Sociální demokraté na premiérovém online sjezdu rozhodli, že je dál povede stávající šéf, vicepremié... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Margaret Thatcher
Margaret Thatcher
zobrazit profil Jaroslav Bašta
Jaroslav Bašta
zobrazit profil Jiří Šír
Jiří Šír
zobrazit profil Ivan Strachoň
Ivan Strachoň
zobrazit profil Jana Berkovcová
Jana Berkovcová
zobrazit profil Jiří Peřina
Jiří Peřina