Martin Svárovský

Martin Svárovský

Profese: někdejší diplomat, bezpečnostně-politický analytik

Související celebrity

Životopis

Martin Svárovský, dlouholetý diplomat a bezpečnostně-politický analytik, spolupracuje s médii, mj. se společností Czech News Center.

Po absolvování historie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a německých a rakouských studií na Fakultě sociálních věd UK Martin Svárovský krátce působil v Kanceláři prezidenta republiky.

MARTIN SVÁROVSKÝ NA REFLEX.CZ

V roce 1999 Martin Svárovský vstoupil do diplomatických služeb. V letech 2002 až 2006 působil jako zástupce velvyslance v Budapešti, stejný post zastával v letech 2010 až 2014 ve Varšavě.

Svárovský spolupracuje s KDU-ČSL

Byl zástupce ředitele Odboru střední Evropy a posléze šéfa Odboru analyticko-plánovacího Ministerstva zahraničních věcí ČR. Martin Svárovský je autorem koncepce Česko-polského fóra a systému tzv. operativních analýz pro potřeby resortu zahraničí.

Spolupracuje s KDU-ČSL a také s médii, mj. se společností Czech News Center. Martin Svárovský se v roce 2019 stal vedoucím Programu bezpečnostních strategií Bezpečnostního centra Evropské hodnoty.

O MARTINOVI SVÁROVSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Expert Martin Svárovský se zaměřuje na bezpečnostní politiku, fungování trans-atlantické vazby, Východní Evropu (především Východní partnerství a Rusko), Visegrádskou skupinu a Německo. Odborné texty na tato témata publikuje zejména na sociálních sítích.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Michaela Kudláčková
Michaela Kudláčková
zobrazit profil Jakub Štěpán
Jakub Štěpán
zobrazit profil Pavel Jelínek
Pavel Jelínek
zobrazit profil Daniela Kociánová
Daniela Kociánová
zobrazit profil Charlotte Ella Gottová
Charlotte Ella Gottová
zobrazit profil Jaroslav Špaček
Jaroslav Špaček