Galla Macků

Galla Macků

Datum narození: 14. 10. 1952
Profese: operetní pěvkyně, muzikálová herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Galla Macků, která se proslavila zejména jako sólistka Hudebního divadla v Karlíně, v roce 2022 obdržela Cenu Thálie za celoživotní mistrovství v operetě a v muzikálu.

Absolvovala obor operní zpěv a režie na Státní konzervatoři v Praze. Po studiu Galla Macků získala angažmá v Hudebním divadle v Karlíně, kde jako sólistka účinkovala víc než tři dekády.

Galla Macků byla oceněna za Manon

V Karlíně Galla Macků úspěšně debutovala titulní rolí operetě Rudolfa Frimla Rose Marie. Nastudovala desítky rolí klasického operetního repertoáru a byla vyhledávanou představitelkou muzikálových postav (Manon, Roxana ze Cyrana z Bergeracu, Irena z Hello, Dolly! či Elisa Doolittl z My Fair Lady).

Za roli Manon Galla Macků dostala cenu Literárního fondu. Toto ocenění získala rovněž za Eurydiku v rockové opeře Orfeus a Eurydika. Za roli Mařenky v muzikálu Superhvězda Mařenka byla nominována na Cenu Thálie 1996.

Na svém kontě Galla Macků má řadu gramofonových, rozhlasových a televizních nahrávek. Natáčela i pro zahraniční televize. V cizině také koncertovala. Je též spoluautorkou knihy Z operety do operety (1995) a uznávanou pedagožkou.

V roce 2022 Galla Macků obdržela Cenu Thálie za celoživotní mistrovství v operetě a muzikálu.

 

Další Umělci

zobrazit profil Matěj Forman
Matěj Forman
zobrazit profil Osmany Laffita
Osmany Laffita
zobrazit profil Emil Adamec
Emil Adamec
zobrazit profil Tomáš Třeštík
Tomáš Třeštík
zobrazit profil Libuše Domanínská
Libuše Domanínská
zobrazit profil Šimon Caban
Šimon Caban
zobrazit profil Libuše Márová
Libuše Márová
zobrazit profil Jana Sibera
Jana Sibera