Eva Pavlová

Datum narození: 5. 11. 1964
Místo narození: Šumperk
Profese: manželka 4. prezidenta ČR, podplukovnice v záloze, pedagožka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Eva Pavlová, jejíž manžel, někdejší náčelník generálního štábu Petr Pavel byl v lednu 2023 zvolen 4. prezidentem ČR, se po inauguraci stala první dámou.

Na gymnáziu v rodném Šumperku Eva Pavová, rozená Eva Zelená, hodně sportovala. K jejím nejoblíbenějším patřila střelba. Maturovala v roce 1983 a poté byla rok na Vojenské odborné škole žen při Vysoké vojenské letecké škole v Košicích. V letech 1986 až 1990 studovala Vysokou vojenskou pedagogickou školu v Bratislavě. 

Eva Pavlová byla komunikátorkou

Manželé Pavlovi se potkali v české armádě. „V roce 1985 jsem začínala v Prostějově, on tam už pracoval. Oba jsme bydleli na posádkové ubytovně, takže jsme se normálně potkávali a míjeli. Možná je to legrační, ale čím mě zaujal, tak svým zjevem výrazněji až s knírem. Tenkrát černým. Trochu mi tím připomínal tátu,“ řekla Eva Pavlová již v roce 2013 pro Magazín DNES.

Coby podplukovnice Eva Pavlová pomáhala svému manželovi i na generálním štábu, kde zastávala pozici komunikátorky se zahraničními vojenskými a leteckými přidělenci v ČR.

Po odchodu z armády a pobytu v zahraničí s manželem podplukovnice v záloze a promovaná vojenská pedagožka Eva Pavlová začala působit jako asistentka mediačního centra Manofi a stala se zastupitelkou v obci Černouček v okrese Litoměřice.

V rámci prezidentské kampaně Eva Pavlová doprovázela svého muže na výjezdech do regionů.

Eva Pavlová na Hrad!

Kromě společné práce Evu Pavlovou s jejím chotěm pojí velmi kladný vztah k armádě.

Jelikož Petr Pavel vyhrál druhé kolo voleb 2023, drtivě porazil Andreje Babiše a stal se 4. prezidentem ČR, Eva Pavlová po inauguraci, která se uskutečnila 9. března, zaujala pozici první dámy.

O EVĚ PAVLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Evy Pavlové patří lyžování, focení a chalupaření.

Eva Pavlová má z druhého manželství dceru Evu (narozena 1992). Generál Petr Pavel, za něhož se provadala roku 2004, má zase z prvního manželství syny Jana (*1990) a Petra (*1993).

 

 

Články o celebritě

Prezident Petr Pavel v Hráčích: Povinná vojna? V Česku ne! Prezident Petr Pavel v Hráčích: Povinná vojna? V Česku ne! Na povinnou vojnu mají Češi špatné vzpomínky a to, co musíme, tady u nás často »ošvejkujeme«. Dělejm... číst článek
Top momenty Čaputové v Praze: „Rande“ s Pavlovými, poklona Havlovi i setkání s Bartoškou Top momenty Čaputové v Praze: „Rande“ s Pavlovými, poklona Havlovi i setkání s Bartoškou Na neformální návštěvu Prahy dorazila v pondělí slovenská prezidentka Zuzana Čaputová (50) s partner... číst článek
Kdo usedl vedle Čaputové a Pavla? Dagmar Havlová, Bartoška či Koller na premiéře filmu o Havlovi Kdo usedl vedle Čaputové a Pavla? Dagmar Havlová, Bartoška či Koller na premiéře filmu o Havlovi Na Pražském hradě na pondělní večer nachystali premiéru nového filmu o Václavu Havlovi. „Dnes jsem m... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Gérard Depardieu
Gérard Depardieu
zobrazit profil Ján Koleník
Ján Koleník
zobrazit profil Aleš Petráš
Aleš Petráš
zobrazit profil Naděžda Franková
Naděžda Franková
zobrazit profil Josef Bělica
Josef Bělica
zobrazit profil Vanda Hybnerová
Vanda Hybnerová