Jan Fanta

Jan Fanta

Datum narození: 23. 7. 1995
Místo narození: Brno
Profese: herec, zpěvák
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Jan Fanta, semifinalista pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar 2020, se televizním divákům předvedl v jedné z hlavních rolí v seriálu TV Prima Dobré zprávy.

V dětství řadu let studoval hru na klavír. Jan Fanta absolvoval Pražskou konzervatoř a muzikálové herectví na VOŠ Jaroslava Ježka. Účinkoval v ročníkových představeních Broadway plná muzikálů a Chorus Line.

Milovníci prken, která znamenají svět, mohli Jana Fantu vidět mj. v divadle Divadla J. K. Tyla v Plzni, v Divadle Kalich, v Divadle Na Fidlovačce nebo v divadle Bez Zábradlí.

Jan Fanta jako moderátor Dobrých zpráv

Již během studia si Jan Fanta zahrál jednu z ústředních postav v televizním dramatu Na druhý pohled (2014). Dále se objevil v hudebním snímku Muzikál aneb cesty ke štěstí (2016) nebo v hororu The Chamber: Únikovka (2022).

To již měl Jan Fanta za sebou účinkování v 6. řadě soutěže Česko Slovenská SuperStar, v níž skončil v semifinále, tedy na 11. místě.

Pacienta si Jan Fanta zahrál v Ordinaci v růžové zahradě 2 TV Nova. Epizodní roli dostal v Modrém kódu. Jednu z klíčových postav, tedy moderátora, ztvárnil v seriálu TV Prima Dobré zprávy, který divákům umožnil nahlédnout do zákulisí televizního světa.

 

Další Herci

zobrazit profil Josef Carda
Josef Carda
zobrazit profil Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
zobrazit profil Zdeněk Bařinka
Zdeněk Bařinka
zobrazit profil Lenka Vlasáková
Lenka Vlasáková
zobrazit profil Kristína Greppelová
Kristína Greppelová
zobrazit profil Antonio Šoposki
Antonio Šoposki
zobrazit profil Petr Brukner
Petr Brukner
zobrazit profil René Slováčková
René Slováčková