Nikola Kusendová

Nikola Kusendová

Přezdívka: Děvče s kytarou
Místo narození: Banská Bystrica
Profese: vítězka soutěže TV Prima Československo má talent 2022

Související celebrity

Životopis

Nikola Kusendová se ve svých patnácti letech stala vítězkou show TV Prima Československo má talent 2022. Ohromila nejen porotu, ale i diváky, kteří jí dali nejvíce hlasů.

Zpěvu se Nikola Kusendová začala věnovat už jako malá. Myslela si ale, že zpěvačka či herečka není skutečné povolání, proto se chtěla stát policistkou. Po rozhovorech s různými lidmi zjistila, že se herectvím a zpěvem může živit, a sen o ženě zákona nechala plavat.

Nikola Kusendová alias Děvče s kytarou

Porotce Jaro Slávik, který Nikole Kusendové fandil od samého počátku jubilejního 10. ročník soutěže TV Prima Československo má talent, ji přezdíval Děvče s kytarou. V semifinále se k němu přidala i porotkyně Marta Jandová, za niž do té doby zaskakovala Eva Holubová.

„Zrodila se hvězda. Nenech se na škole pokazit. Zachovej si svoji cestu,“ radil studentce konzervatoře z Banské Bystrice už na začátku soutěže Jaro Slávik. V semifinále oslnila talentovaná Nikola Kusendová písní Balada o poľných vtákoch od zesnulého slovenského hudebníka Mira Žbirky.

Ve finále Nikola Kusendová zabodovala slovenskou písničkou Za dedinou od Jaroslava Filipa. Ohromila nejen porotu, ale i diváky, kteří jí dali nejvíce hlasů. Porazila taneční skupinu Movement Studios, která obsadila druhou příčku, a zpěváka a žhavého favorita Alexe Rigu, jenž skončil třetí.

Kusendová vyhrála 40 tisíc eur

Sympatická, teprve patnáctiletá Nikola Kusendová získala výhru 40 tisíc eur, tedy necelý milion korun. Peníze se rozhodla investovat do hudby.

Jak na sebe Nikola Kusendová prozradila, její největší průšvihy jsou, že dost často padá ze schodů. „Teď například, když jsem šla na svoje vystoupení. Nevím, nějak mi prostě nikdy nevyjdou schody,“ zasmála se svým trapasům.

O NIKOLE KUSENDOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Od Marty Jandové dostala Nikola Kusendová radu do života showbyznysu: „Aby si dala pozor na různé manažery, kteří se jí budou snažit nabídnout nějakou práci, aby měla pěkné písničky, protože to je skutečně důležité, a hlavně, aby neusnula na vavřínech. A aby o ní bylo slyšet.“

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Lionel Richie
Lionel Richie
zobrazit profil Chad Kroeger
Chad Kroeger
zobrazit profil Keith Flint
Keith Flint
zobrazit profil Annamária d’Almeida
Annamária d’Almeida
zobrazit profil Věra Vlková
Věra Vlková
zobrazit profil Peter Pecha
Peter Pecha