Bella Ramsey

Datum narození: 30. 9. 2003
Místo narození: Nottingham, Velká Británie
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Bella Ramsey se proslavila rolí mladé šlechtičny Lyanny Mormont v seriálu HBO Hra o trůny, jíž zahájila svou cestu k hereckým výšinám.

Hrát začala ve čtyřech letech. Od té doby se Bella Ramsey, vlastním jménem Isabella May Ramsey, objevuje v různých televizních pořadech a ve filmech.

Za roli mladé šlechtičny Lyanny Mormont v seriálu Hra o trůny z produkce HBO Bella Ramsey dostala cenu za nejlepší herečku ve vedlejší roli na Screen Actors Guild Awards 2017. Jednu z ústředních postav, Mildred Hubble, ztvárnila v seriálu Čarodějnice školou povinné.

Svůj hlas Bella Ramsey propůjčila hlavní hrdince animovaného seriálu Hilda z produkce společnosti Netflix nebo princezně Gizale v pohádce Princezna Emmy.

Na filmovém plátně Bella Ramsey debutovala v roce 2018, a to rolemi v komedii Holmes & Watson a v dramatu Two for Joy, kde si střihla jednou z vedlejších postav.

S hvězdnou Renée Zellweger se Bella Ramsey střetla v životopisném romantickém dramatu Judy (2019). Zahrála si ve válečném snímku Hnutí odporu (2020). Hlavní roli dostala v dobrodružném snímku Catherine Called Birdy (2022).

Jednu z klíčových rolí Bella Ramsey ztvárnila v historickém seriálu Becoming Elizabeth a v hororovém sci-fi seriálu HBO The Last of Us, který vznikl podle stejnojmenné populární videohry.

Kromě herectví se Bella Ramsey věnuje hudbě, hraje na kytaru a na klavír.

V roce 2023 Bella Ramsey některé diváky, kteří si ji oblíbili, šokovala sdělením, že se identifikuje nebinárně.

 

Další Herci

zobrazit profil Bailey Bass
Bailey Bass
zobrazit profil Martin Zahálka
Martin Zahálka
zobrazit profil František Řehák
František Řehák
zobrazit profil Tomáš Weber
Tomáš Weber
zobrazit profil Anna Paquin
Anna Paquin
zobrazit profil Hunter Doohan
Hunter Doohan
zobrazit profil Zuzana Čapková
Zuzana Čapková
zobrazit profil Michele  Mercier
Michele Mercier