Dominika Rošková

Přezdívka: 17.12.1990
Místo narození: Žiar nad Hronom
Profese: tanečnice, lektorka, ekonomická analytička

Související celebrity

Životopis

Dominika Rošková v roce 2023 přijala svou první nabídku účastnit se soutěže České televize StarDance …když hvězdy tančí.

Po Gymnázium v rodném Žiari nad Hronom se zaměřením na informatiku a programování Dominika Rošková absolvovala obor hospodářská politika na Národohospodářské fakultě Ekonomická univerzity v Bratislavě.

Její srdce ale odmalička patří tanci. Jako dlouholeté reprezentantka SR ve společenských tancích se Dominika Rošková stala pětinásobnou vicemistryní Slovenska v Latinsko-amerických tancích a deseti tancích a také finalistkou významného Evropského poháru z roku 2015.

Rošková bodovala v Let´s Dance

Nejlepším reprezentačním výsledkem v profesionální kariéře Dominiky Roškové bylo 30. místo z MS v čínském Cheng du a též 30. příčka z ME ve Španělsku.

Televizním divákům je Dominika Rošková známá ze soutěží Let´s Dance, kde se dvakrát protancovala až do finále. V roce 2016 se stala finalistkou show Československo má talent. Byla též angažována do Národního divadla Moravskoslezského, kde tančila mj. v inscenacích Šakalí léta, Cabaret a Marquerite.

Dominika Rošková je v Síni slávy

Za významné reprezentační výsledky, které Dominika Rošková dosáhla s někdejším tanečním partnerem Jaroslavom Oboňom, byla roku 2017 uvedena do Síně slávy Slovenského svazu tanečného sportu v kategorii Mezinárodní legendy tanečného sportu.

V roce 2023 se Dominika Rošková zařadila mezi pětici nováčků úspěšné soutěže České televize StarDance. Jako partner jí do náruče spadl Richard Krajčo. Nečekaně vypadli jako třetí.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Filip Jícha
Filip Jícha
zobrazit profil Cynthia Erivo
Cynthia Erivo
zobrazit profil David Bystroň
David Bystroň
zobrazit profil Lukáš Gdula
Lukáš Gdula
zobrazit profil Martin Finger
Martin Finger
zobrazit profil Jiří Michný
Jiří Michný
zobrazit profil Tereza Nvotová
Tereza Nvotová
zobrazit profil Radek Holub
Radek Holub