Vincent D'Onofrio

Vincent D'Onofrio

Datum narození: 30. 6. 1959
Místo narození: Bensonhurst, New York, USA
Výška: 192 cm
Profese: herec, režisér, producent
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Vincent D'Onofrio získal v roce 1998 The Saturn Awards za ztvárnění postavy farmáře Edgara, jehož zabije pilot mimozemského talíře a oblékne si jeho kůži, ve sci-fi komedii Muži v černém.

Svou hereckou kariéru Vincent D'Onofrio zahájil koncem 80. let 20. století a od té doby se objevil v bezmála stovce filmů a televizních projektů.

Popularitu si Vincent D'Onofrio získal díky postavě detektiva Roberta Gorena v seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly. Objevil se i v dalších seriálech. Jmenujme např. Godfather of Harlem, Daredevil či Daredevil: Born Again.

Mezi nejznámější role Vincenta D'Onofria patří Leonard Lawrenc ve filmu Olověná vesta, Orson Wells ve snímku Ed Wood nebo Vico Hoskins v Jurském světě.

Za ztvárnění postavy barbarského farmáře Edgara, jehož zabije pilot mimozemského talíře a oblékne si jeho kůži, ve sci-fi komedii Muži v černém, Vincent D'Onofrio dostal v roce 1998 The Saturn Awards. Nominován byl i na řadu dalších cen, včetně ceny Primetime Emmy za roli v seriálu Homicide: Život na ulici.

Kromě herectví se Vincent D'Onofrio věnuje také produkci a režii. Natočil mj. několik epizod seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly.

Podporuje charitativní organizaci Innocence Project, která se snaží očistit neprávem odsouzené osoby pomocí testů DNA. Vincent D'Onofrio se angažuje též v kauzách, které se týkají zejména ekologie a kontroly zbraní.

Vincent D'Onofrio se ženil dvakrát a má tři děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Adam Sandler
Adam Sandler
zobrazit profil Zuzana Kajnarová
Zuzana Kajnarová
zobrazit profil Miroslava Šafránková
Miroslava Šafránková
zobrazit profil Sophie Turner
Sophie Turner
zobrazit profil Dalibor Buš
Dalibor Buš
zobrazit profil Jana Šulcová
Jana Šulcová
zobrazit profil Petra Březina Vašková
Petra Březina Vašková
zobrazit profil Sarah Jessica  Parker
Sarah Jessica Parker