Deborah Ann Woll

Deborah Ann Woll

Datum narození: 7. 2. 1985
Místo narození: Brooklyn, New York, USA
Výška: 178 cm
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Deborah Ann Woll se proslavila díky dramatickému seriálu HBO True Blood: Pravá krev. Hrála v něm Jessicu Hamby, jejíž ztvárnění jí vyneslo nominaci na Screen Actors Guild Award.

V roce 2007 absolvovala školu dramatických umění na University of Southern California. Hned tentýž rok Deborah Ann Woll debutovala na filmovém plátně, a to ve snímku Aces 'N' Eights.

Úspěšnou kariéru Deborah Ann Woll nastarovala rolí Jessicy Hamby v seriálu HBO True Blood: Pravá krev, za niž byla nominována na Screen Actors Guild Award. Následně se předvedla jako Karen Page v marvelovských seriálech Daredevil, The Defenders a The Punisher.

Objevila se v thrilleru Mother's Day či v komedii Ruby Sparks. Jednu z ústředních postav Deborah Ann Woll ztvárnila ve sportovním dramatu Seven Days in Utopia, v hororovém thrilleru Room: Tournament of Champions (Úniková hra: Turnaj šampiónů) či v sci-fi tragikomedii Deborah.

Je také propagátorkou osvěty o choroiderémii, genetické nemoci způsobující slepotu, kterou trpí herec E. J. Scott, kterého si vzala v roce 2018. Deborah Ann Wollová se věnuje též charitě. Podpořila např. organizace Oceana a Choroideremia Research Foundation.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Naděžda Pohlreichová
Naděžda Pohlreichová
zobrazit profil Vlastimil Horváth
Vlastimil Horváth
zobrazit profil Šimon Hrubec
Šimon Hrubec
zobrazit profil Jaromír Dědeček
Jaromír Dědeček
zobrazit profil Lucie Šilhánová
Lucie Šilhánová
zobrazit profil Jiří Kajínek
Jiří Kajínek
zobrazit profil Andrea Drápalová
Andrea Drápalová