Elden Henson

Elden Henson

Datum narození: 30. 8. 1977
Místo narození: Rockville, Maryland, USA
Výška: 175 cm
Profese: herec, scenárista, režisér
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Elden Henson se proslavil rolemi Fultona Reeda v trilogii The Mighty Ducks a Foggyho Nelsona v televizních seriálech Daredevil, The Defenders, Jessica Jones a Luke Cage.

Svou hereckou kariéru zahájil již jako školák. Na filmovém plátně Elden Henson debutoval v hororovém snímku Čelisti IV: Pomsta z roku 1982.

Do povědomí veřejnosti se Elden Henson dostal coby Fulton Reed v trilogii The Mighty Ducks (Šampióni). Objevil se v dobrodružném dramatu Trosečník s Tomem Hanksem v hlavní roli, v životopisném dramatu Jobs či v obou částech sci-fi Hunger Games.

Úspěch Eldenu Hensonovi vynesla postava Foggyho Nelsona v seriálu společnosti Netflix Daredevil, který běžel v letech 2015 až 2018. Stejnou roli si zahrál i v dalších seriálech z Marvel Cinematic Universe, jako jsou Jessica Jones, Luke Cage a The Defenders.

Za své herecké výkony Elden Henson získal uznání kritiky, včetně nominace na Screen Actors Guild Award za roli ve filmu Mocní. Jednu z ústředních postav ztvárnil v komedii Spivak.

Kromě herectví se Elden Henson věnuje produkci. Je také autorem a režisérem krátkých filmů a hudebních videoklipů.

Elden Henson podporuje charitativní organizaci Smile Train, která poskytuje operace rozštěpů rtů a patra potřebným dětem.

V letech 2014 až 2016 byl Elden Henson manželem herečky Kiry Sternbach, s níž má syna Dodgera.

 

Další Herci

zobrazit profil Miroslava Šafránková
Miroslava Šafránková
zobrazit profil Otmar Brancuzský
Otmar Brancuzský
zobrazit profil Penélope Cruz
Penélope Cruz
zobrazit profil Václav Čížkovský
Václav Čížkovský
zobrazit profil Adam Novák
Adam Novák
zobrazit profil Monika Potokárová
Monika Potokárová