G. Robert Blakey

G. Robert Blakey

Datum narození: 7. 1. 1936
Místo narození: Blakey, USA
Profese: právník, pedagog

Související celebrity

Životopis

G. Robert Blakey se na televizních obrazovkách předvedl jako průvodce dokumentárního seriálu Fear City: New York vs The Mafia (Město strachu: New York versus mafie) společnosti Netflix.

Americký katolík irského původu G. Robert Blakey, celým jménem George Robert Blakey, v roce 1957 promoval na univerzitě Notre Dame, kde s vyznamenáním získal titul z filozofie, a byl zvolen členem Phi Beta Kappa.

Poté G. Robert Blakey navštěvoval právnickou fakultu Notre Dame. Zde byl spolupracovníkem redakce Notre Dame Law Review a v roce 1960 získal titul J.D. (Juris Doctor).

V červenci 2022 měl premiéru dokumentární seriál Fear City: New York vs The Mafia (Město strachu: New York versus mafie), jehož je G. Robert Blakey průvodcem. Projekt odhaluje podrobnosti o pěti mafiánských rodinách, které v 70. a 80. letech 20. století vládly New Yorku krvavou rukou, dokud se skupina federálních agentů nerozhodla pokusit se o nemožné: dostat je za mříže.

Je autorem knihy The Plot to Kill the President (1981), která zkoumá příčiny a motivy vraždy amerického prezidenta Johna Kennedyho. G. Robert Blakey se podílel na přípravě zákona Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act, který rozšiřuje trestní sankce a občanskoprávní nároky za činy provedené v rámci operující zločinecké organizace, a na vědecké studii o tomto tématu.

O G. ROBERTOVI BLAKEYMU ČTĚTE ZDE>>

V dubnu 1958 se G. Robert Blakey oženil s Elaine Menardov, absolventkou St Mary's College. Manželé měli osm dětí a zůstali spolu až do její smrti v roce 2002.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Manuel Garcia-Rulfo
Manuel Garcia-Rulfo
zobrazit profil Emanuele Ridi
Emanuele Ridi
zobrazit profil Ján Jackuliak
Ján Jackuliak
zobrazit profil Pavel Rímský
Pavel Rímský
zobrazit profil Josef Pizinger
Josef Pizinger
zobrazit profil Vlasta Redl
Vlasta Redl
zobrazit profil Leoš Čermák
Leoš Čermák
zobrazit profil Jana Pupavová
Jana Pupavová