Sam Hobkinson

Sam Hobkinson

Profese: režisér, scenárista

Související celebrity

Životopis

Sam Hobkinson, autor scénářů a režisér řady dokumentárních a dramatických filmů pro malé i velké plátno, má na svém kontě několik ocenění.

Svou seriálovou tvorbu Sam Hobkinson zahájil dokumentem One Foot in the Past, na jehož režii se podílel. Dále spolupracoval mj. na několika úspěšných mysteriózních sériích Paranormal Witne (Svědci paranormálních jevů).

Samostatným počinem Sama Hobskinsona, a zároveň hranným debutem je TV drama London z roku 2004 s Tomem Hollandem v hlavní roli. Dále pak natočil historický snímek The Romantics (2006), drama Who Killed Mrs De Ropp? (2007) či drama Love of Books: A Sarajevo Story, The (2011), k němuž si i napsal scénář.

Posléze se Sam Hobkinson opět zaměřil více na dokumentární tvorbu. Jmenujme např. Inside the Hunt for the Boston Bombers (Pátrání po atentátnících z Bostonu) z roku 2014, City: New York vs The Mafia (Město strachu: New York versus mafie) společnosti Netflix z roku 2020, Misha and the Wolves (Míša a její vlci) z roku 2021, či úspěšný krimi seriál The Confession (Doznání), který se začal vysílat v roce 2022.

Celovečerní dokumentární film Sama Hobkinsona Míša a její vlci měl premiéru na festivalu Sundance 2021 a hrál se na festivalech po celém světě s velkým ohlasem. Byl nominován na cenu Emmy za vynikající režii. Jeho projekt Město strachu, originální dokumentární seriál o boji mezi mafií a FBI v New Yorku 80. let 20. století, se stal jedničkou na Netflixu v USA, Velké Británii, Irsku a v Kanadě.

Kromě jiných ocenění je Sam Hobkinson dvojnásobným držitelem ceny Grierson za dokumenty Who Cares about Art (Komu záleží na umění) a The Love of Books (Láska ke knihám).

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Čestmír Řanda jr.
Čestmír Řanda jr.
zobrazit profil Kamila Nývltová
Kamila Nývltová
zobrazit profil Elis Eliška Mrázová
Elis Eliška Mrázová
zobrazit profil Karolína Grohová
Karolína Grohová
zobrazit profil Josef Klíma
Josef Klíma
zobrazit profil Petr Rímský
Petr Rímský
zobrazit profil Petr Urbánek
Petr Urbánek
zobrazit profil Ladislav Županič
Ladislav Županič