María Isabel Santos

María Isabel Santos

Místo narození: Palmare, Kolumbie
Profese: bývalá manželka Pabla Escobara

Související celebrity

Životopis

Victoria Eugenia Henao, známá jako María Isabel Santos, byla manželkou jednoho z nejznámějších drogových bossů Pabla Escobary.

Seznámili se, když jí bylo 12 let. Pablo Escobar, nejznámějšího kolumbijský drogový boss, byl o 11 starší. Když se do něj Victoria Eugenia Henao (narozena 1961) ve své dětské naivitě zamilovala, ještě nemohla tušit, že bude žít s budoucím vládcem Medellínského kartelu.

Jak María Isabel Santos zavzpomínala ve svých memoárech Mrs. Escobar: My Life with Pablo Escobar, zamilovala se do jeho touhy pomáhat lidem a jeho soucitu s jejich těžkostmi. Nakonec s ním zůstala až do jeho smrti.

María Isabel Santos se musela vyrovnat nejen se znásilněním, ale také s potratem, na nějž ji donutil jít ve 14 letech. Ten musel být proveden tajně, potrat byl až do 70. let 20. století v Kolumbii považován za neodpustitelný hřích.

„Téměř okamžitě mi postarší dáma řekla, abych si lehla na nosítka, do lůna mi vložila několik plastových trubiček a řekla mi, že budou sloužit jako prevence.Když jsem se ptala prevence čeho, odpověděla mi, že můžu být těhotná. Hadičky jsem pak musela několik dní nosit, vyndat jsem je měla, jakmile začnu krvácet,“ popsala María Isabel Santos svou hrůznou zkušenost.

Navzdory jejich velkému věkovému rozdílu a nesouhlasu celé její rodiny se María Isabel Santos rozhodla být se svým „okouzlujícím princem“. Svatba se konala v kostele v Palmiře. Nikdo z rodiny nepřišel.

A tak začal v patnácti letech její manželský život. Ráno šla do školy, odpoledne dělala úkoly, vařila, uklízela a starala se o domácnost. Pablo Escobar vždy odcházel, údajně kvůli práci. María Isabel Santos prý ještě neměla tušení, o jakou práci se jedná.

V šestnácti letech mu María Isabel Santos porodila syna, o sedm let později dceru. Prvních pár let manželství prý skutečně netušila, v čem Pablo Escobar „podniká“, myslela si údajně, že jde o nemovitosti. Zpočátku se snažila moc nepátrat a užívat si luxusu, který jí byl dopřán.

Navenek si María Isabel Santos užívala bohatství. V soukromí ale trpěla jeho urážkami, ponižováním, lhaním a samotou. Později také pokusy o únosy jejich dětí, skrýváním a strachem, že její rodinu někdo z Pablových nepřátel zabije. A jeho aférami a nevěrami. Pablo Escobar vedl dvojí život, jeden s rodinou a druhý s přáteli a nesčetnými milenkami.

María Isabel Santos a drogový boss Pablo Escobara se vzali v roce 1976. Policie jednoho z největších boháčů světa vypátrala a postřelila 2. prosince 1993. Smrtelná byla rána za ucho. Podle jedné z verzí ji schytal od mužů zákona, podle jiné se takto odpravil sám, aby neskončil ve vězení.

 

Další Všichni

zobrazit profil Monika Vrágová
Monika Vrágová
zobrazit profil Vivien Babišová
Vivien Babišová
zobrazit profil Jiří Král
Jiří Král
zobrazit profil Jan Bartoška
Jan Bartoška
zobrazit profil Jana Vopěnková
Jana Vopěnková
zobrazit profil Josef Voleman
Josef Voleman
zobrazit profil Lauren Sanchez
Lauren Sanchez
zobrazit profil Lukáš Nečesaný
Lukáš Nečesaný