Markéta Muchová

Markéta Muchová

Datum narození: 30. 10. 1957
Místo narození: Praha
Profese: zpěvačka, asistentka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Markéta Muchová (rozená Krbušková) zpívat moc neuměla. Přesto z ní udělal producent a hudebník František Janeček hvězdu. Byla jeho lákadlem na vojáky.

Odmala chtěla být loutkoherečkou. Na pražskou DAMU se ale Markéta Muchová dvakrát nedostala. Začala se proto živit jako modelka. Díky svému půvabu si zahrála i v několika filmech. Poté si jí všiml zpěvák a dramatik František Ringo Čech. Nazpíval s ní skladbu Dobrý den.

Ve Slavíkovi byla Muchová desátá

Příjmení Muchová jí vymyslel až František Janeček. Vojákům se předtím jeho koncerty moc nezdály. Michal David je neuchlácholil ani přiléhavými klávesami.

Po příchodu Markéty Muchové se rvali o místa v hledišti. Nazpívala hity Sázej na mě, Běž, domů běž nebo S námi to zkus. Její album Superden si pořídilo přes padesát tisíc fanoušků. V roce 1985 skončila Markéta Muchová na desátém místě v soutěži Zlatý slavík. A pak odešla na mateřskou.

Muchové nevyšel vztah s kytaristou

Janečkovy Kroky vedly i k lásce mezi ní a kytaristou Jiřím Nepomuckým. Po svatbě mu Markéta Muchová porodila syna Jiřího a mladšího Jana. Vztah ale nevydržel. Po rozvodu si našla místo asistentky v zahraniční firmě. 

 
zobrazit profil Jacob Erftemeijer
Jacob Erftemeijer
zobrazit profil Jaromír Mayer
Jaromír Mayer
zobrazit profil Martin Mihalčín
Martin Mihalčín
zobrazit profil Sting (Gordon M. T. Sumner)
Sting (Gordon M. T. Sumner)
zobrazit profil Tamara Klusová
Tamara Klusová
zobrazit profil Petr Novák
Petr Novák
zobrazit profil Yvetta Simonová
Yvetta Simonová