Jiří Racek

Jiří Racek

Datum narození: 11. 3. 1976
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herec Jiří Racek se na filmovém plátně objevil již v šesti letech. Díky jeho zrzavým vlasům a talentu si jej do svého snímku Hledám dům holubí vybrala režisérka Věra Plívova-Šimková.

Kromě v Holubím domě si Jiří Racek jako dítě zahrál v seriálech Kamarádi Dobré vody, Bylo nás šest a Křeček v noční košili. Tak není divu, že si herectví zamiloval a přihlásil se na pražskou konzervatoř. 

Na prknech, které znamenají svět, Jiří Racek začínal ve Východočeském divadle Pardubice, odkud přešel na pražské Vinohrady, kde si zahrál v Maškarádě nebo v Muži z La Manchy. Své umění předvedl v Testosteronu Divadla Komedie nebo v Shapiře Divadla Na Fidlovačce, kde začal působil roku 1998.

Na televizní obrazovce se Jiří Racek objevil v Jabloňové panně, kde hráli Vilma Cibulková, Ester Geislerová, Karel Dobrý či Daniela Kolářová, v Nekonečné neděli nebo v dramatické Smyčce. Představil se i v seriálech, a to UliceZdivočelá země, Kriminálka Anděl, České století, Život a doba soudce A. K., Vraždy v kruhu, Labyribt. Zahrál si hned v několika epizodách kriminálního seriálu Policie Modrava, kde ústřední postavy ztvárnili Soňa Norisová, Filip Tomsa a Jaroslav Satoranský.

Jiří Racek krátce chodil s herečkou, bavičkou a moderátorkou Ivou Pazderkovou. Bylo to poté, co se Iva Pazderkové roku 2006 rozvedla s hereckým kolegou Lubošem Veselým.

 

 

 

Další Herci

zobrazit profil Vladimír Kratina
Vladimír Kratina
zobrazit profil Jiří Pecha
Jiří Pecha
zobrazit profil Filip Kaňkovský
Filip Kaňkovský
zobrazit profil Marián Slovák
Marián Slovák
zobrazit profil Antonie Formanová
Antonie Formanová
zobrazit profil Milan Ondrík
Milan Ondrík