Jakub Voráček

Datum narození: 15. 8. 1989
Přezdívka: Voras
Místo narození: Kladno
Váha: 93 kg
Výška: 188 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Odchovanec kladenského týmu Jakub Voráček rozjel svoji hokejovou kariéru pod přezdívkou Voras hned od dětství a úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Na hráčském poli Jakubu Voráčkovi patří útočné pravé křídlo, kde se prohání v dresu s číslem 93. Už v roce 2003 vyhrál v kategorii dorostu. Do extraligy nastoupil v roce 2005 za Kladno. V roce 2006 uspěl jako junior, když získal medali na MS do 18 let, a přešel do týmu Halifax Mooseheads. Od roku 2008 působil tři roky v NHL za tým Columbus Blue Jackets.

JAKUB VORÁČEK PROMLUVIL O MILENCE

V roce 2011 byl Jakub Voráček vyměněn do Philadelphia Flyers. Na částečně výlukovou sezonu 2011/2012 si odskočil zahrát do KHL za už neexistující HC Lev Praha.

Jakub Voráček za sebou má několik reprezentačních představení. V roce 2010 měl premiéru v týmu seniorů na MS v Německu a ihned na krk navlékl zlatou medaili. O rok později se těšil na slovenském MS s českým týmem z bronzové medaile. Na MS 2013 se zapsal do české hokejové tabulky jako nejproduktivnější hráč. Na šampionátu v ČR 2015 byl dokonce kapitánem mužstva.

Kromě lásky k hokeji chová Jakub Voráček, přezdívaný Voras, vřelé city i k tenisu. Přiznal se, že je velkým fanouškem Rogera Federera. Sám hrál dříve tenis i závodně.

Výrazné je i jeho kamarádství s Ondřejem Pavelcem, se kterým se zná od sedmé třídy. Že spolu moc rádi zajdou na pivo, Jakub Voráček potvrdil, dokonce spolu s kladenskou partou občas vycestují i na dovolenou, kterou právě Voras charakterizoval slovy „pláž, pivečko, pohodička“.

Další slabostí Jakuba Voráčka jsou auta. Na zimu si pořídil luxusní BMW X6 a v létě zase rád prohání své vysněné Ferrari California v tmavě modré barvě. S tím v květnu 2013 u Kladna havaroval a auto tehdy úplně zničil. V zámoří je populární pro své dobročinné aktivity. 

V roce 2013 si Jakub Voráček zahrál s dalšími čtyřmi hokejovými kolegy (Ondřej Pavelec, Jakub Kovář, Jiří Tlustý, Radek Smoleňák) „štěk“ v komedii Zdeňka Trošky Babovřesky 2. Několikavteřinové „angažmá“ s režisérem domluvila herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková, manželka hokejisty Tomáše Plekance.

O JAKUBU VORÁČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Jakub Voráček se po bezmála sedmiletém vztahu rozešel se svou americkou partnerkou Nicol, s níž má syna Jacka. V květnu 2019 mu jeho přítelkyně Markéta porodila syna Matěje. V dubnu 2021 se stal hokejista potřetí tátou.

 

Články o celebritě

Krutá realita Jágra po poctě u Tučňáků: Prodá klub? Krutá realita Jágra po poctě u Tučňáků: Prodá klub? V Americe ho nosili na ramenou, v Česku by si na něj někdo rád plivl. Hokejista Jaromír Jágr (52), j... číst článek
Kladno: emoce utichly, ale další pád. Jágr promluvil, předtím citoval bibli Kladno: emoce utichly, ale další pád. Jágr promluvil, předtím citoval bibli Uklidněné emoce po zjitřených posledních dnech, žádný bojkot fanoušků. Ale jinak pro Kladno taková k... číst článek
Smoleňák má další gól i kličku. Rýpl si do Jágra: Snad si mě dá na instagram! Smoleňák má další gól i kličku. Rýpl si do Jágra: Snad si mě dá na instagram! Od té doby, co přišel, Rytíři bodují. Takže štístko? „Že bych byl hokejový Vláďa Šmicer, jo?“ směje ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jiří Trvaj
Jiří Trvaj
zobrazit profil Alžběta Dufková
Alžběta Dufková
zobrazit profil Kateřina  Elhotová
Kateřina Elhotová
zobrazit profil Leoš Čermák
Leoš Čermák
zobrazit profil Karel Piták
Karel Piták
zobrazit profil Lukáš Daněk
Lukáš Daněk
zobrazit profil Patrik Bartošák
Patrik Bartošák