Filip Cíl

Filip Cíl

Datum narození: 4. 1. 1989
Místo narození: Praha
Výška: 173 cm
Profese: herec, moderátor

Související celebrity

Životopis

Filip Cíl se jako zdatný tanečník a zpěvák předvedl ve filmu Decibely lásky. Ústřední postavu ztvárnil ve fantasy Poslední z Aporveru.

Ke své první roli se Filip Cíl dostal díky úspěchu v castingu na roli v seriálu režiséra Hynka Bočana Zdivočelá země. Záhy poté si jej Jiří Strach vybral do své televizní pohádky Tři životy (2007) natočené podle Boženy Němcové, kde hráli mj. Vojtěch Dyk, Jiří Štěpnička, Jiří Dvořák, Marek Taclík, Alois Švehlík, Jana Hlaváčová, Táňa Pauhofová.

Filip Cíl si zahrál v Ulici

Po boku Dagmar Veškrnové-Havlové a Viktora Preisse se talentovaný Filip Cíl objevil v dramatu Zdeňka Zelenky Kanadská noc (2008). Svou první hlavní roli získal v pohádce Dilino a čert (2009), další od Ireny Pavláskové v jejím dramatu Bludičky (2010) či v koprodukčním příběhu Johančino tajemství (2014), kde se jako princ zakoukal do prosté dívky v podání slovenské herečky a zpěvačky Dominiky Zeleníkové.

Kromě Zdivočelé země si Filip Cíl zahrál v několika seriálech a zviditelnil se i na filmovém plátně. Své taneční schopnosti zúročil v třináctidílné sérii První krok (2009), kde se potkal s Klárou Issovou, Pavlem Křížem či Veronikou Žilkovou. Roli dostal také v seriálech Ach, ty vraždy, Svatby v Benátkách nebo v nekonečné Ulici z produkce televize Nova. Z filmů, kde jej diváci mohli vidět, jmenujme: Probudím se včera, Vrásky z lásky, Bony a klid 2, Decibely lásky, Poslední z Aporveru, kde ztvárnil ústřední postavu.

Cíl moderoval Studio Kamarád

Herec Filip Cíl je také zdatný moderátor, což ukázal ve Studiu Kamarád, a věnuje se též divadlu. Stál na prknech např. Divadla v Dlouhé (S úsměvy idiotů, 407 gramů z Bohumila Hrabala) a Divadla v Řeznické (Odvolání).

Filip Cíl je z umělecké rodiny. Od dětství byl členem folklórního souboru. Studoval mezinárodní konzervatoř.

 

Další Herci

zobrazit profil Kiefer Sutherland
Kiefer Sutherland
zobrazit profil Václav Jiráček
Václav Jiráček
zobrazit profil Lenka Kořínková
Lenka Kořínková
zobrazit profil Libuše Švormová
Libuše Švormová
zobrazit profil Sigourney Weaver
Sigourney Weaver
zobrazit profil Filip Trojovský
Filip Trojovský
zobrazit profil Liliana Malkina
Liliana Malkina