Jaroslav Plesl

Jaroslav Plesl

Datum narození: 20. 10. 1974
Místo narození: Hradec Králové
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Jaroslav Plesl je divadelní, filmový a televizní herec působící v Dejvickém divadle.

Jaroslav Plesl je divadelní, filmový a televizní herec, který je od roku 2001 členem Dejvického divadla. Vystudoval JAMU v Brně a první angažmá poté získal v Městském divadle ve Zlíně. Mezi výraznější role, které zde Jaroslav Plesl ztvárnil, patří Ivan Alexandrovič Chlestakov v Revizorovi, Michal v Jiráskově Lucerně nebo Valér v Lakomci. Hostuje i v divadlech na Jezerce v Praze nebo v divadle F.X.Šaldy v Liberci. V současné době je ale stálým členem Dejvického divadla v Praze, kam ho v roce 2001 přivedl Miroslav Krobot.

V Dejvicích si Jaroslav Plesl zahrál rovněž v Příbězích obyčejného šílenství nebo Čechovových Třech sestrách, největší úspěch mu ale zatím přinesla hlavní role vychloubačného Christy Mahona ve hře Hrdina západu, za kterou v roce 2008 získal Cenu Alfréda Radoka.

Jaroslav Plesl uspěl i jako moderátor cen Divadelních novin a Sazky nebo jednoho z ročníků Festivalu krátkých filmů. Po několika menších rolích v televizi, kde si zahrál například v seriálu Soukromé pasti nebo Zázraky života se objevil na filmových plátnech ve filmech Pravidla lži nebo Grandhotel. Další filmové role ztvárnil ve filmech Okresní přebor - poslední zápas Pepika Hnátka, Krásno, Čtyři slunce, Muži v říji nebo Ve stínu. V současné době působí v divadelních rolích nebo v seriálu Čtvrtá hvězda.

Zajímavé je, že do divadla Jaroslav Plesl jako divák moc nechodí, mnohem víc ho baví hrady a zámky, o kterých ví plno detailů a dokonce na Hrádku u Nechranic u Hradce Králové provází přes léto turisty a vlastní rytířské brnění vyrobené na míru. Tyto znalosti mu pomohly v úloze moderátora televizního seriálu Štíty království českého, kterým provázel spolu se zasvěceným historikem.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Ladislav Županič
Ladislav Županič
zobrazit profil Ha Thanh Nguyen Špetlíková
Ha Thanh Nguyen Špetlíková
zobrazit profil Markéta Frösslová
Markéta Frösslová
zobrazit profil Matthew Perry
Matthew Perry
zobrazit profil Melissa Rauch
Melissa Rauch
zobrazit profil Marin Hinkle
Marin Hinkle
zobrazit profil Bětka Stanková
Bětka Stanková
zobrazit profil Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl