Související celebrity

Životopis

Richard Krajčo, frontman skupiny Kryštof, se na začátcích své kariéry stal nejmladším Hamletem v dějinách českého divadla.

Hraje v Národním divadle a v ostravském Divadle Petra Bezruče. Předtím kopal Richard Krajčo za Baník. Se svou kapelou Kryštof vydal několik alb.

Kopačky Krajčo vyměnil za kytaru

Fotbal hrál i s Markem Jankulovkim nebo s Tomášem Ujfalušim. Pak kopačky zahodil a začal hrát na kytaru. Hudba ho chytla do takové míry, až na střední škole založil kapelu The Kryštof. První pecky Richard Krajčo skládal v punkovém stylu.

RICHARD KRAJČO - PROČ HRÁL BABIŠOVI?

Vyučil se elektrikářem. Z Vysoké školy báňské přešel na Janáčkovu konzervatoř. Poté vyhrál konkurz do hudebního pořadu Medúza, který uváděl s kolegou Alešem Juchelkou. Chapadla televize ho držela přes deset let. V divadle si zahrál v Molièrově Lakomci nebo v Romeu a Julii od Williama Shakespeara. Za svého Hamleta získal ocenění Talent roku.

KRAJČO - JAK NECHAL V OBCHODĚ PENĚŽENKU S DOKLADY

S Kryštofem koncertuje po celé republice. Nejlepší hity složil Richard Krajčo podle svých slov v depresi. Za své první album Magnetické pole získal pět nominací na hudební cenu Anděl. Tři sošky si odnesl za desku Rubikon (2006).

Richard Krajčo si zahrál také v několika filmech. V roce 2003 zažil Nudu v Brně. Objevil se i v chuligánském Non Plus Ultras. Předkus si nasadil do komedie Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště. Blba Máru si střihl v komediálním seriálu Gumy, kapitána Bora v krimi Vraždy v kruhu. Moderuje pořady v rádiu.

Richard Krajčo potřetí třetí

V Českém slavíkovi 2013, 2021 a 2022 Richard Krajčo skončil brozový v kategorii Zpěváci. S Kryštofem v letech 2006, 2008, 2012 a 2015 zvítězil v kategorii Skupina roku na Cenách Anděl.

V roce 2023 se Richard Krajčo rozhodl zabojovat ve StarDance České televize. Jeho partnerkou se v ní stala Dominika Rošková. Nečekaně vypadli již jako třetí.

O RICHARDU KRAJČOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 2005 se manželkou Richarda Krajča stala zpěvačka a modelka Iva Frühlingová. Manželství se rozpadlo už po roce.

Po dvouleté známosti si Richar Krajčo vzal Martinu Poulíčkovou, bývalou manželku sportovního moderátora Pavla Poulíčka. Modelka Martina Poulíčková mu porodila dvě děti.

Od roku 2013 Richard Krajčo žije s režisérkou Karin Babinskou, s níž se v červenci 2017 oženil.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Grace Jones
Grace Jones
zobrazit profil Jakub Smolík
Jakub Smolík
zobrazit profil Radim Schwab
Radim Schwab
zobrazit profil David  Gránský
David Gránský
zobrazit profil Láďa Kerndl
Láďa Kerndl
zobrazit profil Tena Elefteriadu
Tena Elefteriadu