Ivana Andrlová

Datum narození: 28. 10. 1960
Místo narození: Vysoké Mýto
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Ivana Andrlová se Českým divákům vryla do paměti jako princeza Lenka z Princové jsou na draka. S exmanželem Ivanem Vyskočilem má dceru Michaelu.

Ivana Andrlová se poprvé na televizní obrazovce objevila v seriálu Podnájemníci. Ukazovala se především v dívčích rolích a nejčastěji v roli princezen.

Divákům se vryla do paměti díky hitům Uhlíře a Svěráka

Fanoušci televizních pohádek si jí vybaví z klasik jakými jsou Arabela, Princ a Večernice, Létající Čestmír či Omyl děda Vševěda.

Snad nejvíce ji proslavila pohádka Princové jsou na draka, kde tvořila herecký pár s Janem Čenským. Ve filmu plném hitů, které napsala dvojice Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák si zahrála princeznu Lenku.

Má i bohaté zkušenosti z dabingu

Ivana Andrlová se osvědčila také jako dobrá dabérka, hlas propůjčila postavě Ally v seriálu Ally McBealová nebo Natálii Oreiro v telenovele Divoký anděl, která svého času měla v Česku překvapivě vysokou sledovanost. Za dabing seriálu Ally McBealová obdržela Cenu Františka Filipovského. Vystupovala v televizním pořadu O češtině, který vysílá Česká televize.

Manželství s Ivanem Vyskočilem nevydrželo

Ivana Andrlová byla vdaná za herce Ivana Vyskočila, se kterým má dceru Michaelu. Jejich manželství ale nevydrželo a v roce 1996 skončilo rozvodem. Vyskočil potom prožil další manželství s Anife Ismet Hassan známou více jako Anife Vyskočilová.

 

Články o celebritě

Jak se změnily oblíbené princezny?! Čas nezastaví ani ony... Jak se změnily oblíbené princezny?! Čas nezastaví ani ony... K vánočním svátkům neodmyslitelně patří i pohádky a v nich princezny, jež si získaly naše srdce. Jak... číst článek
8 pohádkových hrdinů tehdy a dnes: Jak se změnil Trávníček, Neckář a Čenský? Jak vzpomínají na natáčení? 8 pohádkových hrdinů tehdy a dnes: Jak se změnil Trávníček, Neckář a Čenský? Jak vzpomínají na natáčení? Udatní princové a jiní odvážní rekové, co s mečem v ruce zachraňují princezny před sežráním drakem, ... číst článek
Tohle bude vrcholný zážitek vašeho roku! Comic-Con Junior vypukne o víkendu Tohle bude vrcholný zážitek vašeho roku! Comic-Con Junior vypukne o víkendu Že magie, superschopnosti a superhrdinové neexistují? O opaku vás přesvědčí druhý ročník Comic-Conu ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Monika Hilmerová
Monika Hilmerová
zobrazit profil Miroslava Součková
Miroslava Součková
zobrazit profil Ladislav Smoljak
Ladislav Smoljak
zobrazit profil Miluše Šplechtová
Miluše Šplechtová
zobrazit profil Josh Brolin
Josh Brolin
zobrazit profil Tereza Brodská
Tereza Brodská
zobrazit profil Miloň Čepelka
Miloň Čepelka
zobrazit profil Ctirad Götz
Ctirad Götz