Marsha Kocábová

Datum narození: 26. 5. 1954
Místo narození: Wilmington, USA
Profese: bývalá tanečnice, instruktorka pilátes
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Marsha Kocábová se kvůli lásce k hudebníkovi Michaelu Kocábovi z rodných Spojených států přestěhovala do tehdy komunistického Československa.

Američanka Marsha Kocábová, rozená Crew, vystudovala tanec na University of North Carolina a moderní tanec pak na severokarolínské School of the Arts. V 80. letech 20. století odjela do Evropy, kde našla místo tanečnice v berlínském cirkuse.

MARSHA KOCÁBOVÁ - ROZHOVOR NEJEN O EXMANŽELOVI 

Marsha Kocábová se vzdala tance

V Mnichově roku 1981 potkala Michaela Kocába. O pár měsíců později k němu odtančila do Československa, kde zůstala téměř třicet let. Vzali se roku 1983 a vychovali tři děti. Dcery Natálii a Jessiku a syna Michaela. Tance se Marsha Kocábová vzdala. Místo toho se stala instruktorkou cvičení pilates.

Manželství s Michaelem Kocábem nebylo ideální. Měl několik milenek. Se Zlatou Emily Kinskou, zpěvačkou vlastní kapely, chodil sedm let. Poslední kapkou byl vztah s jeho mluvčí Lejlou Abbasovou (když působil jako ministr pro lidská práva), která mu později porodila syna Davida. S Marshou Kocábovou se roku 2011 rozvedli.

Kocábová: Ani tady, ani tam

O MARSHE KOCÁBOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Marsha Kocábová se pak odstěhovala i se dvěma mladšími dětmi do rodné Ameriky. Nakonec se ale kvůli stesku vrátila do Česka. O svém životě napsala knihu Ani tady, ani tam (2009).

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Zdeněk Godla
Zdeněk Godla
zobrazit profil Kateřina Macháčková
Kateřina Macháčková
zobrazit profil Josef Kůrka
Josef Kůrka
zobrazit profil Marek Hlavica
Marek Hlavica
zobrazit profil Jiří Šedivý
Jiří Šedivý
zobrazit profil Jiří Mihola
Jiří Mihola
zobrazit profil Voxel (Václav Lebeda)
Voxel (Václav Lebeda)
zobrazit profil Michal Prokop
Michal Prokop