Tereza Maxová

Datum narození: 31. 8. 1971
Místo narození: Pardubice
Výška: 179 cm
Profese: topmodelka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Topmodelka Tereza Maxová byla tváří několika světově známých značek i časopisů. Módní návrháři se o ni doslova prali. Kráska založila Nadaci Terezy Maxové.

Po gymnáziu studovala dva roky práva na Karlově universitě v Praze. V roce 1989 se zúčastnila konkurzu francouzské modelingové agentury. Do Paříže odjela modelka Tereza Maxová hned po Sametové revoluci 1989. Francouzsky vůbec neuměla. Její první katalog byl na pletené svetry pro těhotné matky.

TEREZA MAXOVÁ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Poté se dostala na titulní strany nejprestižnějších módních časopisů. Modelka Tereza Maxová zná všechna významná přehlídková mola. Fotografové si pochvalovali maximální odhodlání a energii, kterou jim Tereza Maxová nabízela. Měl o ni zájem i americký režisér Chuck Russell, který jí nabídl roli po boku svalovce Arnolda Schwarzeneggera. Hereckou slávu odmítla kvůli neznalosti angličtiny.

O TEREZE MAXOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Svou nadací se snaží Tereza Maxová pomáhat znevýhodněným a opuštěným dětem. Získala pro ně už na dvě stovky milionů korun. V roce 2012 převzala ocenění Významná česká žena.

V roce 2002 se vdala za dánského tenistu Federika Fetterleina. Porodila mu syna Tobiase. Manželství ale nevydrželo. Tureckého podnikatele Buraka Oymena, s nímž má dceru Mínu a syna Aidena, si vzala 1. října 2016. Žili převážně v Monaku.

V létě 2019 Tereza Maxová médiím prozradila, že se hodlá vrátit do Česka.

 

Články o celebritě

Udílení cen Czech Grand Design plné hvězd: Bartoška opět ve formě Udílení cen Czech Grand Design plné hvězd: Bartoška opět ve formě Ve Stavovském divadle byly v neděli předány ceny Czech Grand Design za rok 2023. Slavnostní večer si... číst článek
Maxová, Pizingerová, Borhyová i Mašlíková: Vyrazily na Staromák! Maxová, Pizingerová, Borhyová i Mašlíková: Vyrazily na Staromák! Dbají na tradice, užívají si adventní čas! Víme, že k vánočním svátkům neodmyslitelně patří stromeče... číst článek
Havlová vytáhla poklad z archivu: Havel jako miminko a přání k narozeninám do nebe! Havlová vytáhla poklad z archivu: Havel jako miminko a přání k narozeninám do nebe! Právě dnes by bývalý prezident České republiky Václav Havel (†75) oslavil své 87. narozeniny. Jeho m... číst článek

Další Modelky

zobrazit profil Lucie Kovandová
Lucie Kovandová
zobrazit profil Romana Pavelková
Romana Pavelková
zobrazit profil Sarah Brandner
Sarah Brandner
zobrazit profil Hana Dědková
Hana Dědková
zobrazit profil Rosie Huntington-Whiteley
Rosie Huntington-Whiteley
zobrazit profil Helena Čermáková
Helena Čermáková
zobrazit profil Terezie Jastrzembská
Terezie Jastrzembská