Olga Šípková

Datum narození: 12. 4. 1969
Profese: cvičitelka aerobiku, mistryně světa, Evropy a ČR
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Olga Šípková, hvězda sportovního aerobiku, se stala mistryní světa, dvojnásobnou mistryní Evropy a čtyřnásobnou mistryní České republiky.

Vystudovala pražskou Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze. Po vzoru rodičů se Olga Šípková věnovala moderní gymnastice. Aerobik ji nadchl v roce 1992. Na první závody se vydala už o rok později. A uspěla.

Zlato si Olga Šípková přivezla ze Sydney

Stala se dvojnásobnou mistryní Evropy ve sportovním aerobiku žen z let 1995 a 1997 a čtyřnásobnou mistryní České republiky mezi lety 1993 až 1998. Poté, co Olga Šípková získala v roce 1997 zlatou medaili na mistrovství světa v australském Sydney, s vrcholovým sportem skončila.

Šípková uváděla pořad Sama doma

Své zkušenosti Olga Šípková předávala dále coby trenérka. Vystupovala v pořadech Buď fit s Olgou či V kondici. Čtyři roky uváděla televizní magazín Sama doma. Prodala desítky tisíc videokazet svého cvičení. O aerobiku napsala i dvě knihy.

OLGA ŠÍPKOVÁ - VŠE O TRENÉRCE NAJDETE ZDE

S manželem Ivanem Šípkou si Olga Šípková založila fitcentra.

Olga Šípková a Ivan Šípka vychovali syna Michala a dceru Adélu.

V roce 2016 se Olga Šípková stala soutěžící StarDance České televice. Jejím partnerem byl tanečník Marek Dědík. Vypadli ve čtvrtém kole.

 

Články o celebritě

Tanečník Marek Dědík o StarDance: Směšný honorář! I proto letos končím Tanečník Marek Dědík o StarDance: Směšný honorář! I proto letos končím Několik měsíců tvrdě dřel, někdy i šest hodin denně, aby slavnou, byť tancem nepolíbenou osobnost na... číst článek
Hana Kynychová (54) o sportu, péči o vzhled, dětech i o muži svých snů... Hana Kynychová (54) o sportu, péči o vzhled, dětech i o muži svých snů...  V dětství začala gymnastikou, zkusila atletiku, hrála volejbal, aby nakonec zakotvila u aerobiku. J... číst článek
Tanečník Marek Dědík má o StarDance jasno: Na parket už ne! Tanečník Marek Dědík má o StarDance jasno: Na parket už ne! Tanečník Marek Dědík (38) se pětkrát zúčastnil StarDance, z toho třikrát na druhém místě. Na krále t... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Lukáš Brož
Lukáš Brož
zobrazit profil Kateřina Pauláthová
Kateřina Pauláthová
zobrazit profil Radek Faksa
Radek Faksa
zobrazit profil Jaroslav Radoň
Jaroslav Radoň
zobrazit profil Pavol Demitra
Pavol Demitra
zobrazit profil David Pastrňák
David Pastrňák
zobrazit profil Lucie Charvátová
Lucie Charvátová
zobrazit profil Dagmar Damková
Dagmar Damková