Barbora Špotáková

Datum narození: 30. 6. 1981
Místo narození: Jablonec nad Nisou
Váha: 79 kg
Výška: 182 cm
Profese: oštěpařka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Tak dlouho vylepšovala Barbora Špotáková český rekord v hodu oštěpem, až překonala ten světový. Na výkon 72,28 metru neměl nikdo. Korunovala jím celou sezonu 2008, ve které ovládla i pekingskou olympiádu. Z LOH 2016 v Riu de Janeiro si přivezla bronz.

Gymnázium Barbora Špotáková prožila na rytmech punkové kapely Tři sestry, která pro ni v roce 2008 složila hit Čtvrtá sestra. O rok později absolvovala obor Životního prostředí na České zemědělské univerzitě. Rok studovala ve Spojených státech.

BARBORA ŠPOTÁKOVÁ - JAK SI SPLNIT DĚTSKÝ SEN

K atletice Barboru Špotákovou přivedli rodiče. Hodu oštěpem se začala věnovat po snaženích v sedmiboji. Roku 2003 začala sbírat jedno zlato za druhým z Mistrovství České republiky. Nezastavil ji ani nezhoubný nádor v holeni, kvůli kterému musela na operaci.

První místo si Barbora Špotáková vychutnala na světovém šampionátu. Triumfovala i v Diamantové lize. Po Pekingu přivezla zlato také z olympijského Londýna. K ještě lepším výkonům ji dovedla oštěpařská legenda Jan Železný. Předtím spolupracovala s trenérem Rudolfem Černým.

Několikrát Barbora Špotáková vyhrála ankety Nejlepší atlet roku a Nejlepší sportovec roku. V roce 2012 ji vyznamenal tehdejší prezident Václav Klaus Medailí Za zásluhy.

O BARBOŘE ŠPOTÁKOVÉ ČTĚTE ZDE>> 

S dlouholetým partnerem, profesionálním hasičem Lukášem Novotným, má Barbora Špotáková syny Janka a Darka.

 

Články o celebritě

Špotáková: Pořád si připadám jako sportovkyně. Třeba bude další příběh Špotáková: Pořád si připadám jako sportovkyně. Třeba bude další příběh Byla tak trochu jako královna Koloběžka. Do nejlepší desítky novinářské ankety Sportovec roku se ošt... číst článek
Ledecká: Sáblíkovou nosme na rukou. Líbí se mi, jak mi fandil Pastrňák Ledecká: Sáblíkovou nosme na rukou. Líbí se mi, jak mi fandil Pastrňák Líbí se jí David Pastrňák, fascinuje ji vůle Martiny Sáblíkové. V srdci ale zůstává jedničkou Jaromí... číst článek
Večer plný ocenění: Tajný plán letošních Slavíků! Večer plný ocenění: Tajný plán letošních Slavíků! Obrovský souboj zpěvaček slibuje sobotní slavičí večer. Bikiny a bahno ale nečekejme! Pokud nevyhraj... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Anna Kurnikovová
Anna Kurnikovová
zobrazit profil Patrik Eliáš
Patrik Eliáš
zobrazit profil Pavel Maslák
Pavel Maslák
zobrazit profil David Pavelka
David Pavelka
zobrazit profil Ondřej Berndt
Ondřej Berndt
zobrazit profil Anna Dušková
Anna Dušková
zobrazit profil Jiří Orság
Jiří Orság
zobrazit profil Miroslav Slepička
Miroslav Slepička