Vladimír Sobotka

Vladimír Sobotka

Datum narození: 2. 7. 1987
Přezdívka: Sob
Místo narození: Třebíč
Váha: 89 kg
Výška: 178 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Všestranný hokejový centr Vladimír Sobotka, který nejde pro ránu daleko, se po ledě proháněl za Slavii, kde si ho v roce 2005 vyhlédli Američané a putoval do NHL.

Začínal jako hráč pražské Slavie, ale už v 18 letech byl Vladimír Sobotka ve 4. kole draftu NHL vybrán týmem Boston Bruins. Jeho profesionální kariéra začala až o dva roky později, kdy za stejný tým debutoval proti hráčům New York Islanders. Svůj první gól vstřelil o tři měsíce později do sítě Pittsburghu.

Dres vystřídal v roce 2010. Boston ho vyměnil za obránce Davida Warsofskyho do St. Louis Blues, kde se Vladimír Sobotka setkal s českým silákem Romanem Polákem

Sobotka proslul vybroušenou technikou

Po sezoně 2013/2014 se Vladimír Sobotka s týmem St. Louis Blues nedohodl na nové smlouvě a zamířil do ruské KHL, konkrétně do Avangardu Omsk, kde hrával i legendární křídelník Jaromír Jágr.

Vladimír Sobotka je ceněný pro svou univerzálnost. Má výborný přehled i ve velmi vyhrocených situacích a vybroušenou techniku hry. Nebojí se ani shodit rukavice a náraz od 90 kg vážícího útočníka bolí.

ZOH v Soči Sobotkovi zhatilo koleno

Dopomohl české reprezentaci do 18 let k bronzu na mistrovství světa v Minsku. Na MS 2015 v Česku  Vladimír Sobotka skončil s národním týmem na 4. místě. Sedmí Češi byli na MS 2017 v Německu a ve Francii.

Na ZOH 2014 v Soči, i když byl trenérem Aloisem Hadamczikem nominován, si Vladimír Sobotka nezahrál, účast mu znemožnilo zraněné koleno. Coby útočník pražské Sparty se dostal do reprezentace na ZOH 2022 v Pekingu, kde národní tým vypadl v osmifinále.

O VLADIMÍRU SOBOTKOVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou Nicole má Vladimír Sobotka dcery Sofii Isabelu a Victorii Miu.

 

Články o celebritě

Jágr v akci: šetří pohybem a jezdí rozvážně. Faulem odšpuntoval Spartu Jágr v akci: šetří pohybem a jezdí rozvážně. Faulem odšpuntoval Spartu Jaromír Jágr je zpátky. Poprvé v této sezoně nastoupil v extralize v posledním předvánočním kole v P... číst článek
Pohled do zákulisí, jak Sparta točí show: křičící Kempný i srovnání s NHL Pohled do zákulisí, jak Sparta točí show: křičící Kempný i srovnání s NHL Moc dobře si uvědomují, že pro budování silné sportovní značky nestačí pouze skvěle hrát. Ve Spartě ... číst článek
Červenka: Ještě jeden výpadek a je prů**r. Ve čtvrtfinále nebudeme favorit Červenka: Ještě jeden výpadek a je prů**r. Ve čtvrtfinále nebudeme favorit PŘÍMO Z RIGY | Další prohra. Po porážce se Švýcarskem nestačili Češi v posledním zápase skupiny na K... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Anna Kurnikovová
Anna Kurnikovová
zobrazit profil František Rajtoral
František Rajtoral
zobrazit profil Filip Pyrochta
Filip Pyrochta
zobrazit profil Jaroslav Švach
Jaroslav Švach
zobrazit profil Vojtěch Štursa
Vojtěch Štursa
zobrazit profil Viktor Hübl
Viktor Hübl
zobrazit profil Tomáš Vaclík
Tomáš Vaclík
zobrazit profil Markéta Davidová
Markéta Davidová