Petr Nedvěd

Datum narození: 9. 12. 1971
Přezdívka: Méďa
Místo narození: Liberec
Váha: 93 kg
Výška: 192 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Hokejista Petr Nedvěd zářil od mládí v NHL, pak ho pod svá křídla vzali Tygři Liberec, kde také ukončil kariéru. Nejedna jeho přítelkyně byla modelka.

Zámořské kluby si ho všimly už v roce 1988, kdy Petr Nedvěd působil jako dorostenec v Litvínově. Poté emigroval do Kanady. Za ni hrál i na Zimních olympijských hrách v roce 1994, kde získal stříbro. V českém národním týmu se ukázal až v roce 2012.

PETR NEDVĚD - TRABLE V KARANTÉNĚ

Na mistrovství světa patřil mezi nejstarší hráče. Kdekdo ho už házel ke starým pukům. Jeho góly však vedly nakonec až k bronzové medaili. I proto byl nominován také na ZOH 2014 v Soči. Petr Nedvěd je tak jedním z mála sportovců světa, kteří oblékali reprezentační dres dvou národů.

O PETRU NEDVĚDOVI ČTĚTE ZDE>>

V zámořské NHL nasbíral Petr Nedvěd za patnáct let přes sedm set bodů. Bruslil v dresech Philadelphia Flyers, Phoenix Coyotes či Pittsburgh Penguins, kde zářil vedle kanonýra Jaromíra Jágra. Pak se hokejový centr Petr Nedvěd, alias Méďa, vrátil do Česka, kde v roce 2014 ukončil hráčskou kariéru jako útočník Liberce.

Dva roky byl Petr Nedvěd ženatý, jeho manželkou byla topmodelka Veronika Vařeková. Seznámila se s ním v jednom newyorkském klubu. Veronika Vařeková a Petr Nedvěd se brali v roce 2004 v Chrámu svatého Víta v Praze. Manželství ale kvůli odloučení nevydrželo.

Po boku Petra Nedvěda byla k vidění i modelka Dominika Kadlčková, moderátorka Diana Kobzanová nebo finalistka České Miss 2009 Nikol Smetanová.

V létě 2020 se Petr Nedvěd podruhé oženil, a to s okouzlující maminkou jejich dcery Naomi Nikole Volfovou.

 

Články o celebritě

Hvězdy pro MS v Praze! Nedvědovi kývl Zacha, přijel by i Pastrňák Hvězdy pro MS v Praze! Nedvědovi kývl Zacha, přijel by i Pastrňák Do bojů o Stanley Cup se Boston určitě dostane. Jednoznačným favoritem bude v prvním kole. Ovšem pot... číst článek
Z penze do národního týmu. Rulík a spol. chtěli Plekancův mozek od léta Z penze do národního týmu. Rulík a spol. chtěli Plekancův mozek od léta Teprve před pěti dny zabalil hráčskou kariéru, podle všeho kvůli vyhřezlé ploténce. Mohli jste si čí... číst článek
Skauting extraligy podle Rulíka: Nejvíc hráčů v mém notesu má Sparta Skauting extraligy podle Rulíka: Nejvíc hráčů v mém notesu má Sparta Někomu mohou připomínat komando revizorů, kteří skočí do tramvaje a kontrolují pasažéry. Radim Rulík... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jiří Šimánek
Jiří Šimánek
zobrazit profil Gabriela Soukalová
Gabriela Soukalová
zobrazit profil David Beckham
David Beckham
zobrazit profil Shaun White
Shaun White
zobrazit profil Martin Zeman
Martin Zeman
zobrazit profil Josef Zimovčák
Josef Zimovčák
zobrazit profil Šárka Pančochová
Šárka Pančochová
zobrazit profil Cortney Mansourová
Cortney Mansourová