Chuck Norris

Datum narození: 10. 3. 1940
Místo narození: Ryan, Oklahoma, USA
Profese: americký akční herec, autor bojového vlastního umění
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Chuck Norris je populární americký herec a nepřemožitelný akční hrdina, o němž kolují vtipy po stovkách. Třeba že udělá všechny kliky a dokáže zneškodnit bombu i po výbuchu.

Je tak rychlý, že dokáže oběhnout Zemi a plácnout se do zad. Nenosí hodinky, protože když chce, prostě určí, kolik je hodin. Švýcarsko je kvůli němu neutrální, protože čeká, na kterou stranu se přidá. Letadla sestřeluje tak, že na ně namíří dva prsty a řekne: „Bang!“ Pivo vypije i se sklenicí a dokáže rozbrečet cibuli. Americký akční hrdina, tvůrce vlastního bojového umění Chun Kuk Do a držitel černého pásu 8. danu v taekwondu Chuck Norris (vlastním jménem Carlos Ray Norris Jr.) stal se celosvětově známou ikonou nepřemožitelného a neohroženého siláka, jehož legenda je dnes skoro populárnější, než filmy, které natočil. Chuck Norris je mimochodem také odpůrcem potratů, členem evangelikální církve a stoupencem biblického kreacionalismu. Několikrát kritizoval potratová stanoviska amerického prezidenta Baracka Obamy a v prezidentské kampani právě s odkazem na potraty podpořil senátora McCaina.

Během své kariéry se Chuck Norris stal námětem tisíců vtipů, které si dělají legraci z jeho "nepřemožitelnosti". Sám jich pár označil za své oblíbené. Tyto anekdoty v Americe doslova zdomácněny a tradičně se nazývají Chuck Norris facts (Fakta o Chucku Norrisovi). Vtipy, které Chuck Norris označil jako své oblíbené, jsou například:

– Jedině Chuck Norris zazpívá duet sám.

– Slzy Chucka Norrise léčí rakovinu. Škoda, že neplakal. Nikdy.

Chuck Norris postavil přístřešek, aby ho jeho matka měla kde porodit.

Mezi zajímavosti rozhodně patří i to, že v roce 2010 točil Chuck Norris reklamu pro T-Mobile přímo v Praze. Byly to vánoční spoty. Ve stejném roce byl jmenován čestným Texas Rangerem samotným texaským guvernérem Rickem Perrym.

Chucka Norrise známe ze seriálu Walker Texas Ranger, z filmu Cesta draka, kde si zahrál po boku Bruce Lee, nebo třeba ze snímků Hra smrti či Postradatelní, ve kterých si zahrál po boku hvězd, jakými jsou Bruce Willis, Sylvester Stallone nebo Jean-Claude Van Damme. Popularita mu samozřejmě vynesla i značné jmění, např. sídlo v Dallasu v hodnotě mnoha milionů dolarů.

O jeho celosvětové popularitě svědčí třeba fakt, že když se v roce 2012 Bratislava rozhodla postavit nový most pro cyklisty přes řeku Moravu a vyhlásila anketu, jak se má jmenovat, 68 procent respondentů se vyjádřilo pro název Most Chucka Norrise. Krajští zastupitelé se lekli a rozhodli, že lávka vedoucí do Rakouska ponese název Cyklomost slobody. A na Slovensku se začal vyprávět nový vtip: Když chce Chuck Norris překročit řeku, nepotřebuje k tomu most. Nicméně vyhledavač google.maps je dodnes nastaven tak, že zadáte-li heslo Chuck Norris Bridge, najde vám most spojující cyklostezky mezi Rakouskem a Slovenskem.

A mimochodem, Chuck Norris bytostně nesnáší papírování, zvláště pak faktury.

 

Články o celebritě

Chuck Norris truchlí: Zemřel jeho parťák (†66) z Walker, Texas ranger Chuck Norris truchlí: Zemřel jeho parťák (†66) z Walker, Texas ranger Filmoví fanoušci, máme pro vás velmi smutnou zprávu. Ve věku 66 let se na věčnost odebral herec Clar... číst článek
Chuck Norris slaví narozeniny: Pobavte se nejlepšími vtipy, které o něm vznikly! Chuck Norris slaví narozeniny: Pobavte se nejlepšími vtipy, které o něm vznikly! Po řadu let už nenatočil žádný další film, užívá si důchodu na svém ranči a možná vymýšlí vtipy sám ... číst článek
Chuck Norris, nebo »ošklivější dvojník«? Herec se brání nařčení, že podporoval útok na Kapitol! Chuck Norris, nebo »ošklivější dvojník«? Herec se brání nařčení, že podporoval útok na Kapitol! Po vpádu přívrženců dosluhujícího prezidenta Donalda Trumpa (74) do Kapitolu minulý týden se jedním ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Dermot Crowley
Dermot Crowley
zobrazit profil Tereza Srbová
Tereza Srbová
zobrazit profil Petr Kostka
Petr Kostka
zobrazit profil Jiřina Jirásková
Jiřina Jirásková
zobrazit profil Sofía Vergara
Sofía Vergara