Sylvester Stallone

Datum narození: 6. 7. 1946
Přezdívka: Sly, Rambo
Místo narození: New York, Spojené státy americké
Profese: herec, scénárista, režisér
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Sylvester Stallone, někdy přezdíván Sly, se proslavil hlavně jako Rambo nebo Rocky. I když je svalovec již v letech, stále zůstává akčním hrdinou.

Byla to zejména role boxera Rockyho, která z amerického herce s italskými kořeny (někteří novináři upozornili na jeho nápadnou podobu s papežem Řehořem IX.) udělala hvězdu. A podobně jako Rocky porážel v ringu své soupeře, musel i Sylvester Stallone s životem tak trochu boxovat.

SYLVESTER STALONE K NEPOZNÁNÍ

Kvůli komplikacím při porodu Sylvester Stallone přišel na svět s paralyzovanou částí obličeje, včetně části rtů, jazyku a brady. V dětství se mu navíc rozvedli rodiče, na což reagoval agresivitou a byl dočasně vyloučen ze školy. Později začal chodit na střední školu pro emocionálně narušené teenagery, kde začal posilovat a také se zde seznámil s hraním v rámci školního divadelního představení.

Rambem ještě v 73 letech!

Netrvalo dlouho a Sylvester Stallone zatoužil po herecké kariéře. Než prorazil, hrál dlouhou dobu jen štěky, a dokonce se za honorář 200 dolarů v roce 1970 objevil i v pornofilmu. Jeho touha po slávě se mu brzy poté stala inspirací pro scénář k filmu Rocky.

Producentům se příběh líbil, ale do hlavní role si představovali někoho, jako je Burt Reynolds. Sylvester Stallone si však nakonec prosadil požadavek, že chce titulní roli hrát sám. Film se stal okamžitě hitem a z 10 nominací na Oscara proměnil hned tři.

V průběhu let se pak Rocky Balboa vrátil ještě v dalších pokračováních. Do paměti diváků se Sylvester Stallone vryl také jako veterán z Vietnamu John Rambo. Toho herec ztvárnil poprvé v roce 1982. Herec si na Ramba troufl i ve věku 73 let ve filmu Rambo: Poslední krev.

Stallone se třikrát ženil a měl pět dětí

Po boku dalších drsňáků (Dolph Lundgren, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger...) si Sylvester Stallone objevil ve filmech Expendables: Postradatelní (1,2 a 3).

O SILVESTRU STALONOVI ČTĚTE ZDE>>

I svalovcův milostný život by vydal hned na několik pokračování. Sylvester Stallone se totiž oženil celkem třikrát. Poprvé to bylo v roce 1974 se Sashou Czack. Spolu měli dva syny. Starší Sage, který si s otcem zahrál v několika filmech, zemřel ve věku 36 let na infarkt, mladší Seargeoh je od narození autista. Manželství se rozpadlo v roce 1985. 

Druhá svatba s Brigitte Nielsen (herečka známá např. z filmu Rudá Sonja, která před Sylvestrem Stallonem uháněla Arnolda Schwarzeneggera) na sebe nenechala dlouho čekat. Jejich vztah skončil po dvou letech.

Roku 1997 se Sylvester Stallone oženil s o 22 let mladší Jennifer Flavin, která mu porodila tři dcery -  Sophii, Sistine a Scarlet.

Rockyho matka věštila budoucnost z řití

Pozornost médií kromě slavného Sylvestera Stalona upoutávala i jeho matka Jackie Stallone, která prodělala velké množství plastických operací, jež jí společně s lety ubraly i přirozený vzhled. K jejím neobvyklým výstřednostem patřilo věštění budoucnosti ze zadků.

Jackie Stallone zemřela v září 2020. Bylo jí 98 let.

 

Další Herci

zobrazit profil Josef Dvořák
Josef Dvořák
zobrazit profil Martin Havelka
Martin Havelka
zobrazit profil Michaela Pecháčková
Michaela Pecháčková
zobrazit profil Jana Bernášková
Jana Bernášková
zobrazit profil Domhnall Gleeson
Domhnall Gleeson
zobrazit profil Zdena Studenková
Zdena Studenková
zobrazit profil Barbora Mudrová
Barbora Mudrová
zobrazit profil Robin Ferro
Robin Ferro