Haris Harba

Datum narození: 14. 7. 1988
Místo narození: Foča, Jugoslávie
Váha: 72 kg
Výška: 187 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Haris Harba je bosenský profesionální fotbalový útočník momentálně působící v prvoligovém celku FC Vysočina Jihlava, kam přestoupil z Hradce Králové.

Haris Harba se narodil 14. července 1988 v tehdejší Jugoslávii ve městě Foča. Nikdy neprošel mládežnickými fotbalovými týmy, s klubovým fotbalem začal až v 16 letech v A Týmu FK Goražde, poté hrál v druholigovém klubu FK Bosna Sarajevo. Sezonu 2011/12 strávil v FK Olimpik Sarajevo.

Haris Harba v létě 2012 přestoupil z bosenského celku FK Olimpik Sarajevo do českého klubu FC Hradec Králové, kde odehrál jednu sezónu. Hradec po jejím skončení sestoupil z Gambrinus ligy a Harba přestoupil do svého nynějšího klubu FC Vysočina Jihlava.

Haris Harba je původně záložník, ale v Jihlavě trenér František Komňacký hledal po odchodu Stanislava Tecla vhodného hráče na hrot útoku a v červenci 2013 vyzkoušel na tomto postu Harbu. Tomu se zde začalo dařit a na hrotu zůstal. Vedle talentovaného Lukáše Masopusta a veterána Jaromíra Blažka patří ke klíčovým hráčům Jihlavy a k technicky nejlépe vybaveným hráčům v lize.

Haris Harba je bývalý futsalový reprezentant, ale za bosenskou fotbalovou reprezentaci dosud startoval jen jednou a společně se svým parťákem z Mladé Boleslavi, Jasminem Ščukem, mají mizivou šanci zahrát si s hvězdami jako Edin Džeko nebo Senad Lulič, protože reprezentační trenér Safet Sušič českou ligu neuznává.

 

Články o celebritě

Na Páníka myslí Liberec! Nikam neodcházím, reaguje zlínský kouč Na Páníka myslí Liberec! Nikam neodcházím, reaguje zlínský kouč PŘÍMO Z TURECKA | Je připraven na výzvu. I pro kouče Bohumila Páníka (60) to může být průlomový půlr... číst článek
Zlín si oddechl, Beauguel už je na cestě. Zajímal se o lékaře i plat v době zranění Zlín si oddechl, Beauguel už je na cestě. Zajímal se o lékaře i plat v době zranění Zajímal se o lékařskou péči ve městě. Vyzvídal, jak mu bude chodit plat v případě zranění a kde bude... číst článek
Fotbalový Zlín bez tří hvězd? Fanoušci to nejspíš zase nepochopí Fotbalový Zlín bez tří hvězd? Fanoušci to nejspíš zase nepochopí Nejlepší střelec (Haris Harba) už je fuč, milejší mu je štace v druholigovém klubu v jižní Koreji. D... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Vladimír Růžička
Vladimír Růžička
zobrazit profil Michal Broš
Michal Broš
zobrazit profil Soňa Bernardová
Soňa Bernardová
zobrazit profil Ladislav Šmíd
Ladislav Šmíd
zobrazit profil Marcela Skuherská
Marcela Skuherská
zobrazit profil Maria Šarapovová
Maria Šarapovová
zobrazit profil Kateřina Beroušková
Kateřina Beroušková
zobrazit profil Jaroslav Švach
Jaroslav Švach