Milla Jovovich

Milla Jovovich

Datum narození: 17. 12. 1975
Místo narození: Kyjev
Profese: herečka, modelka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Milla Jovovich se narodila v Kyjevě jako Militza Nataša Jovović. Je úspěšnou herečkou, modelkou, zpěvačkou a módní návrhářkou. Její kariéra začala už v devíti letech, kdy se začala prosazovat ve světě herectví a modelingu.

Milla Jovovich neměla začátky vůbec jednoduché. V pěti letech se s rodiči odstěhovala do Ameriky, kde jí její východní původ dávali hodně znát. To ji neodradilo a už jako mladá modelka se začala prosazovat v několika dětských rolích. Nejvýrazněji na sebe upozornila ve filmu Návrat do Modré laguny.

Dráha herečky jí ke štěstí nestačila. Z Kalifornie odjela do Londýna a v osmnácti letech vydala první desku The Divine Comedy (Božská komedie), kterou uznala i hudební kritika.

Filmové sci-fi Pátý Element byl jejím startem ke hvězdám a mezi hvězdy. Pod vedením režiséra Lucase Bessona ztělesnila dokonalou bytost. V tomto filmu si zahrála s Brucem Willisem. Setkání s Bessonem bylo zlomové nejen pro její kariéru, ale pro soukromý život. Vzali se v Las Vegas (1997), ale jejich manželství skončilo krátce po natočení dalšího společného filmu, Johanka z Arku, který se natáčel v Čechách (1999).

Do širokého povědomí veřejnosti se také dostala díky filmu Resident Evil a jako modelka se objevila v exkluzivním kalendáři Pirelli.

Od listopadu 2007 je matkou dcery, jež dostala jméno Ever Gabo Anderson. Otcem dítěte je režisér Paul W. S. Anderson, s nímž se setkala při natáčení filmu Resident Evil v roce 2002, za manžela si ho vzala v roce 2009 v jejich domě v Beverly Hills (šlo už o její třetí svatbu; před Lukem Bessonem se totiž ve svých 16 letech vdala za herce Shawna Andrewse, ale pro její nízký věk se její matce podařilo dosáhnout zrušení platnosti sňatku). S režisérem Andersonem očekává Milla Jovovich svého druhého potomka. Díky těhotenství odložili natáčení pokračování filmu Resident Evil: The Final Chapter.

 

Další Herci

zobrazit profil Katarína Krajčovičová
Katarína Krajčovičová
zobrazit profil Michał  Żebrowski
Michał Żebrowski
zobrazit profil Zlata Adamovská
Zlata Adamovská
zobrazit profil Tomáš Maštalír
Tomáš Maštalír
zobrazit profil Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
zobrazit profil Ondřej Sokol
Ondřej Sokol
zobrazit profil Michal Pavlata
Michal Pavlata
zobrazit profil Martin Sitta
Martin Sitta