Zdeněk Štybar

Datum narození: 11. 12. 1985
Místo narození: Planá nad Lužnicí
Váha: 68 kg
Výška: 183 cm
Profese: cyklokrosař a silniční cyklista
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Cyklista Zdeněk Štybar, několikanásobný mistr světa v cyklokrosu, se stal druhým Čechem v historii, jemuž se podařilo vyhrát na Tour de France šestou etapu s dojezdem v Le Havru.

Závodník Zdeněk Štybar sklízí úspěchy jak v cyklokrosu, tak v silniční cyklistice. V té se mu v roce 2015 podařilo vyhrát závod Strade Bianche a jako druhý skončil na klasice Paříž – Roubaix. V témže roce se stal vítězem etapy Tour de France v Le Havre a je tak po čtrnácti letech druhým českým cyklistou, jemuž se to podařilo.

ZDENĚK ŠTYBAR BEZ VAVŘÍNŮ Z TOUR DE FRANCE

Jako cyklokrosař se Zdeněk Štybar zapsal do historie již v roce 2013, kdy se stal posedmé mistrem ČR v kategorie elite a vyrovnal tak rekord Radomíra Šimůnka staršího.

Rio 2016 je Štybarovou první olympiádou; na předchozí LOH v Londýně nebyl. Pro silniční závod s hromadným startem na Letních olympijských hrách 2012 v Londýně měla sice Česká republika zajištěná dvě místa a Roman Kreuziger vyjádřil názor, že by s ním měl startovat právě Zdeněk Štybar, avšak přednost nakonec dostal zkušenější Jan Bárta.

Zdeněk Štybar se oženil s Belgičankou a mají syna Lewise. Kromě sportu cyklista také podniká. Ve Stříbře vlastní penzion, který nese jeho jméno.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Články o celebritě

Olympijští medailisté stále nevědí, kolik dostanou: Miliony na vodě! Olympijští medailisté stále nevědí, kolik dostanou: Miliony na vodě! Olympijský oheň hoří a hry sužované covidem jsou oficiálně v plném proudu. České kandidáty na medail... číst článek
Štybar nejen o zakázané Saganově fintě: Není nebezpečná, ale jde o děti Štybar nejen o zakázané Saganově fintě: Není nebezpečná, ale jde o děti Hvězdy jako Peter Sagan a další už se opravdu na horním rámu svého kola ve sjezdu nesvezou. Ve čtvrt... číst článek
Rovinku na Vueltě vyhrál Ir Bennett, Štybar ve stejném čase na 22. místě Rovinku na Vueltě vyhrál Ir Bennett, Štybar ve stejném čase na 22. místě Čtvrtou etapu cyklistické Vuelty vyhrál irský závodník Sam Bennett, jeho týmový kolega ze stáje Dece... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Tománek
Jan Tománek
zobrazit profil Marek Všetíček
Marek Všetíček
zobrazit profil Daniel Pudil
Daniel Pudil
zobrazit profil Patrik Hrošovský
Patrik Hrošovský
zobrazit profil Gábor Boráros
Gábor Boráros
zobrazit profil Neymar Da Silva Santos Júnior
Neymar Da Silva Santos Júnior
zobrazit profil Luboš Gregor
Luboš Gregor