Peter Sagan

Datum narození: 19. 11. 1990
Místo narození: Žilina, Slovensko
Váha: 73 kg
Výška: 184 cm
Profese: silniční cyklista
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Slovenský cyklista, původně cyklokrosař, je od roku 2015 mistrem světa v silniční cyklistice. Ve stejném roce se také oženil s finalistkou slovenské Miss Katarínou Smolkovou.

Peter Sagan se narodil v Žilině na Slovensku. Tady také v cyklistickém spolku trénoval od devíti let. Už jeho juniorská kariéra byla skvostná a byl suverénním mistrem Slovenska. Postupně se probojoval i na evropská místa a netajil se vyššími ambicemi.

Slovenský cyklista je úspěšný už od roku 2008, kdy začal významně bodovat na juniorských mistrovstvích světa i Evropy ovšem původním zaměřením byl cyklokrosař a první zlatou medaili získal v závodě horských kol.

 

VŠECHNY AKTUALITY O PETERU SAGANOVI NAJDETE ZDE 


Klíčem jeho úspěchů je údajně nejen talent a dřina, ale také pohoda a pokora s jakou závody zvládá. Nestěžuje si a prostě přijímá podmínky. Legendární je jeho ještě juniorský závod, kde nebylo připravené sponzorské kolo. Peter Sagan si tedy bez jakýchkoli stížností půjčil sestřino kolo a soutěž i tak vyhrál.

Profesionálním cyklistou se stal Sagan od roku 2010 a ihned zaznamenal úspěchy a o rok později vyhrává několik etap Grand Tour a v roce 2012 získal dokonce zelený trikot na Tour de France. Soutěžil v týmu Cannondale a v roce 2015 přešel k týmu Tinkoff-Saxo. Ve stejném roce získal také v silničním závodu zlato na MS probíhajícím v Richmondu ve Virginii v USA. Stal se nejen slovenskou, ale i světovou celebritou.

V listopadu 2015 se Sagan oženil se svou o tři roky starší přítelkyní Katarínou Smolkovou. Ta byla v roce 2007 ve finále slovenské soutěže krásy, kde Sagan také zasedl v porotě. V současnosti spolu žijí v Monaku a Katarína Sagan je nejen manželkou, ale také skoro zaměstnankyní. Petrovi s mnoha věcmi pomáhá, především v marketingových aktivitách.

 

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Články o celebritě

Hrdý taťka Sagan. Jeho tříletý syn dělá na kole psí kusy. Schody? Žádný problém! Hrdý taťka Sagan. Jeho tříletý syn dělá na kole psí kusy. Schody? Žádný problém! Malý nebojsa Marlon Sagan (3) dělá taťkovi Peterovi (31) jen radost! Cyklistické geny totiž rozhodně... číst článek
Habera od Peštové před kolapsem? OHROMNÁ ZTRÁTA! Habera od Peštové před kolapsem? OHROMNÁ ZTRÁTA! Zpěvák Pal’o Habera patří mezi nejúspěšnější slovenské celebrity. Kromě toho, že si přijde na pořádn... číst článek
Na Giru přituhuje. Jezdci se už necítí bezpečně! Stopněte závod, žádá tým Na Giru přituhuje. Jezdci se už necítí bezpečně! Stopněte závod, žádá tým Na letošním Giru d´Italia začíná přituhovat. A nejen vinou počasí nebo vypjatých chvil v boji o ikon... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Michael Frolík
Michael Frolík
zobrazit profil Robin Hanzl
Robin Hanzl
zobrazit profil Jiří Orság
Jiří Orság
zobrazit profil Jaroslav Kopřiva
Jaroslav Kopřiva
zobrazit profil Václav Benda
Václav Benda
zobrazit profil Jaromír Kudera
Jaromír Kudera
zobrazit profil Pavel Petřikov
Pavel Petřikov
zobrazit profil Filip Hronek
Filip Hronek