Vladimír Ninger

Vladimír Ninger

Datum narození: 29. 1. 1964
Místo narození: Havlíčkův Brod
Profese: chirurg, pedagog, politik ČSSD
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Chirurg a vysokoškolský pedagog Vladimír Ninger se ve volbách 2016 stal kandidátem ČSSD na senátora. Do politiky vstoupil v roce 2014, odkdy je ve vedení chrudimské nemocnice.

Jako člen České strany sociálně demokratické se lékař Vladimír Ninger v komunálních volbách 2014 dostal do zastupitelstva a byl zvolen radním města Pardubice. Ve volbách do Senátu PČR 2016 vstoupil do boje o křeslo v horní komoře v obvodu č. 43 – Pardubice.

Krátce před Sametovou revolucí 1989 Vladimír Ninger vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Později si vzdělání doplnil doktorátem na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. Pracovní kariéru zahájil jako lékař chirurgického oddělení v Nemocnici Vrchlabí, dále pracoval na chirurgické klinice Krajské nemocnice Pardubice. Od roku 1998 je odborným garantem soukromé společnosti Centrum hyperbarické medicíny v Pardubicích a od roku 1999 odborným garantem pro obor laparoskopická chirurgie v soukromé společnosti První privátní chirurgické centrum. Nedlouho po nástupu nového tisíciletí začal působit v chrudimské nemocnici, kde se roku 2013 vypracoval na post ředitele. Po vzniku akciové společnosti Nemocnice Pardubického kraje (rok 2014) se stal členem jejího představenstva, náměstkem ředitele pro oblast řízení zdravotní péče a přednostou chirurgického oddělení. Řadu let působí jako pedagog.

„Mým hlavním cílem je pomoci rozvoji a dostupnosti zdravotní péče v regionu kraje a rovněž krajském městě a to v období, kdy se zdravotnictví potýká s nemalými problémy, zejména s nedostatkem sester a lékařů,“ napsal Vladimír Ninger ve svém profilu na webu ČSSD, kde podotkl, že jeho úkolem je „léčit tělo, ale i duši“ a „pomáhat studentům, kteří si vybrali medicínu jako svoje životní poslání“.

Havlíčkobrodský rodák Vladimír Ninger je ženatý a má dvě děti - dceru Annu a syna Jakuba.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Kateřina Klasnová
Kateřina Klasnová
zobrazit profil Gabriela Dvořáková
Gabriela Dvořáková
zobrazit profil Victoria Beckham
Victoria Beckham
zobrazit profil Jiří Payne
Jiří Payne
zobrazit profil Lucie Křížková
Lucie Křížková
zobrazit profil Miroslav Dopita
Miroslav Dopita
zobrazit profil George Soros
George Soros