Ivo Polák

Ivo Polák

Datum narození: 22. 9. 1957
Místo narození: Blansko
Profese: pedagog, politik ČSSD
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Starosta města Blanska Ivo Polák, který se živil jako učitel na základní škole, se ve volbách 2016 stal sociálnědemokratickým kandidátem na senátora.

Pedagog Ivo Polák v letech 2002 až 2008 vykonával za ČSSD funkci místostarosty Blanska. Do zastupitelstva se vrátil roku 2010 a tři roky nato byl jednomyslně zvolen starostou. Roku 2008 se dostal do Zastupitelstva Jihomoravského kraje, kde se stal členem Rady Jihomoravského kraje. V září 2010 postoupil na post náměstka tamního hejtmana pro oblast životního prostředí (do roku 2012). V krajských volbách v říjnu 2012 byl opět zvolen členem krajského zastupitelstva, a to díky preferenčním hlasům. Stal se členem Výboru kontrolního a Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Ve volbách do Senátu PČR 2016 byl ČSSD vyslán do boje o křeslo v horní komoře za obvod č. 49 – Blansko.

IVO POLÁK BOURAL, ZRANIL DVĚ DĚTI

Po vyučení v oboru mechanik elektronických zařízení Ivo Polák absolvoval Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Působil jako učitel na základní škole v Křtinách, později zde byl zástupcem ředitele. Pracoval též jako manažer školícího centra ve firmě Letiště Brno.

Rodák z Blanska Ivo Polák je ženatý, má dva syny - Tomáše (1983) a Martina (1996), který studoval na obchodní akademii; působí v punk rockové kapele The Desperate Mind. Mezi politikovy koníčky patří sport, literatura, divadlo a film.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Běhounek
Jiří Běhounek
zobrazit profil Jana Nečasová
Jana Nečasová
zobrazit profil Michaela Marksová-Tominová
Michaela Marksová-Tominová
zobrazit profil Lubomír Wenzl
Lubomír Wenzl
zobrazit profil Theresa Mayová
Theresa Mayová
zobrazit profil Josef Bazala
Josef Bazala
zobrazit profil Jiří Hájek
Jiří Hájek