Pavel Franěk

Pavel Franěk

Datum narození: 27. 3. 1946
Místo narození: Znojmo
Profese: politik
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Pavel Franěk se stal kandidátem KSČM v senátních volbách v říjnu 2016 v obvodě Praha 6. Pavel Franěk má zkušenosti z komunální politiky, v níž působí jako zastupitel pražských Řep.

Pavel Franěk zdůraznňuje, že je znojemským rodákem. Říká proto, že má rád jablka, švestky a hrušky, znojemské okurky, ale ne banány. Chce tím říci, že máme konzumovat naše regionální produkty. Tím by se podle něho měl zabývat i senát. A neměl by zakazovat kouření.

Do roku 1990 Pavel Franěk pracoval v podniku zahraničního obchodu Koospol. Věnoval se zemědělství a potravinářství. Pak zabrousil k turismu a působil na ministerstvu pro místní rozvoj. Vedl odbor cestovního ruchu. Dostal se pracovně do Moskvy a Jekatěrinburgu jakožto vedoucí zdejšího zastoupení CzechTourismu.

V Praze 6 se v senátních volbách 2016 střetli silní soupeři. Sociální demokraté a zelení nominovali filozofa Václava Bělohradského, TOP 09 ředitele gymnázia Jiřího Růžičku, ANO baletního mistra Vlastimila Harapese a ODS bývalého disidenta Františka Čuňase Stárka.

Pavel Franěk má dvě dcery a dvě vnoučata.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Tomáš Goláň
Tomáš Goláň
zobrazit profil Jan Zahradil
Jan Zahradil
zobrazit profil Zdeněk Nytra
Zdeněk Nytra
zobrazit profil Jiří Maštálka
Jiří Maštálka
zobrazit profil Barbora Snopková
Barbora Snopková
zobrazit profil Marta Gottwaldová
Marta Gottwaldová
zobrazit profil Josef Hájek
Josef Hájek
zobrazit profil Anna Hubáčková
Anna Hubáčková