Josef Nétek

Josef Nétek

Datum narození: 1. 1. 1954
Místo narození: Bruntál
Profese: politik

Související celebrity

Životopis

Josef Nétek se stal kandidátem KSČM pro senátní volby v říjnu 2016 v obvodu Most. Josef Nátek má zkušenosti z komunální politiky, býval starostou města Lom, je jeho dlouholoetým zastupitelem.

Josef Nétek se narodil v Bruntále a měl 9 sourozenců. Byl druhý nejmladší. Rodiče se brzy přestěhovali do Mostu. Josef Nétek se zde vyučil malířem a nastoupil do Chemických závodů Záluží.

Jako malíř pokojů se živil i u dalších zaměstnavatelů, v roce 1983 ho jako technika angažoval úřad města Lom. Josef Nétek při práci studoval. Nejprve absolvoval průmyslovku v Duchcově, pak ostravskou Vysokou školu báňskou. Zároveň začal v roce 1984 působit v samosprávě Lomu.

Je dlouholetým lomským zastupitelem, v roce 1999 byl zvolen starostou. Stal se i ústeckým krajským zastupitelem KSČM. V senátních volbách 2016 Josef Nétek sliboval pomoc horníkům, kteří kvůli útlumu těžby přicházejí o práci. Zároveň nesouhlasil s tím, aby seniopři měli nízké důchody, když celý život státu přispívali.

Na Mostecku mandát obhaovala senátorka Helena Dernerová ze subjektu Severočeši.cz. ČSSD nasadila bývalého hokejistu Jiřího Šlégra, kandidoval i bývalý vzpěrač Ota Zaremba.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil František Navrkal
František Navrkal
zobrazit profil Ilona Mauritzová
Ilona Mauritzová
zobrazit profil Karel Havlíček
Karel Havlíček
zobrazit profil Věra Beranová
Věra Beranová
zobrazit profil Robert Veverka
Robert Veverka
zobrazit profil Jitka Seitlová
Jitka Seitlová
zobrazit profil Kateřina Valachová
Kateřina Valachová
zobrazit profil Tomáš Fadrný
Tomáš Fadrný