Glenne Headly

Glenne Headly

Datum narození: 13. 3. 1955
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herečka Glenne Headly, bývalá manželka kolegy Johna Malkoviche, je držitelkou řady ocenění. Třeba Ceny Drama Desk za vynikající výkon hereckého souboru.

S herectvím Glenne Headly začala v útlém dětství. Absolvovala herectví na manhattanské High School of the Performing Arts a poté rok studovala American College ve Švýcarsku. Pak se vrátila do USA, kde navštěvovala newyorské Studio Herberta Berghofa. Ve známém chicagském souboru Steppenwolf Theater se představila mj. v hrách Garsona Kanina Včera narozeníAlana Ayckbourna Absent BornMichaela Wellera Loose Ends a Davida Halliwella Dům. Zde se seznámila s hercem a režisérem Johnem Malkovichem, za něhož se provdala.

Glenne Headly je především divadelní herečkou. Ve filmu byla často obsazována do rolí oddaných matek (Dům na papíře), manželek (Opus pana Hollanda) a přítelkyň (Dick Tracy). K nejlepším úlohám patří role v kriminálním psychologickém thrilleru Vražedné myšlenky, kde hrála společně s Demi Moore a Brucem Willisem. Herecká účast v televizním westernu, seriálu Osamělá holubice, jí roku 1989 vynesla nominaci na cenu Emmy. Úspěšná byla i v komediálním žánru, např. po boku kolegy Steva Martina.

S hercem, režisérem a producentem Johnem Malkovichem se vzali v roce 1982 a měli dvě děti - LoewryAmandine. Mamželský svazek ukončili poté, co se charizmatický herec zapletl s kolegyní Michelle Pffeifer. Tři roky po rozvodu se Glenne Headly provdala podruhé (1993) za Byrona McCullocha.

 

Další Herci

zobrazit profil Kateřina Pechová
Kateřina Pechová
zobrazit profil Braňo Holiček
Braňo Holiček
zobrazit profil Christina Ricci
Christina Ricci
zobrazit profil Karel Hábl
Karel Hábl
zobrazit profil Pavel Skřípal
Pavel Skřípal
zobrazit profil Colin Woodell
Colin Woodell
zobrazit profil Mahulena Bočanová
Mahulena Bočanová
zobrazit profil Malgorzata Pikus
Malgorzata Pikus