Hanns Zischler

Hanns Zischler

Datum narození: 18. 6. 1947
Místo narození: Norimberk, Německo
Profese: herec, fotograf, spisovatel, překladatel
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Německý herec Hanns Zischler, který se proslavil především jako padělatel Hans v oscarovém thrilleru Stevena Spielberga Mnichov, ztvárnil na dvě stovky rolí.

Christoph Johann „Hanns“ Zischler se stal nejen úspěšným hercem, ale též fotografem, scénáristou, spisovatelem a překladatelem. Do češtiny byla přeložena jeho kniha S Kafkou do kina. Roku 2009 obdržel Cenu Heinricha Manna - Kříž Řádu za zásluhy Spolkové republiky Německo.

Filmovou kariéru Hanns Zischler odstartoval roku 1968. Od té doby ztvárnil řadu ústředních postav v krátkometrážních či alternativních snímcích. Záhy se propracoval na filmové plátno i na televizní obrazovku. Zahrál si mj. ve snímcích Červená a modrá, David, Křížová cesta, Bez varování, Tak daleko, tak blízko! Amen., Den po zítřku.

HANNS ZISCHLER - JAKO MASARYKŮV PSYCHOANALITIK

Asi nejvíce se proslavil v historickém dramatu Mnichov (2005), oscarovém thrilleru hvězdného režiséra Stevena Spielberga, v němž jednu z hlavních rolí ztvárnil Daniel Craig. Hanns Zischler ve snímku, který na stříbrné plátno převedl nejtragičtější den v olympijských dějinách, masakr izraelských sportovců v roce 1972 v Mnichově, jež měla na svědomí palestinská teroristická organizace Černé září, zpodobnil jednu z vedlejších postav, padělatele Hanse.

Českým diváků se Hanns Zischler, který má na kontě na dvě stovky rolí, předvedl v historickém životopisném dramatu režiséra Julia Ševčíka Masaryk, v němž si zahrál po boku českých hvězd, jakými jsou Karel Roden či Oldřich Kaiser. Za vedlejší roli v tomto snímku byl německý všeuměl nominován na Českého lva 2017.
V roce 2008 se stala manželkou Hannse Zischlera Regina Poly. Herec má syna Juliana Middendorfa.

 

Další Herci

zobrazit profil Jáchym Novotný
Jáchym Novotný
zobrazit profil Amy Schumer
Amy Schumer
zobrazit profil Hana Gregorová
Hana Gregorová
zobrazit profil Jaroslav Weigel
Jaroslav Weigel
zobrazit profil Chris Pratt
Chris Pratt
zobrazit profil Martin Kavan
Martin Kavan
zobrazit profil Josef Čáp
Josef Čáp
zobrazit profil Michał  Żebrowski
Michał Żebrowski