Jason Statham

Datum narození: 26. 7. 1967
Místo narození: Shirebrook, Spojené království
Profese: herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herec Jason Statham, někdejší závodník ve skocích do vody či model, se na stříbrném plátně proslavil rolemi v komediální krimi Sbal prachy a vypadni či v pokračování thrilleru Kurýr.

Britský herec Jason Statham, který bývá přirovnáván k Bruce Willisovi, si vyzkoušel řadu profesí. Roku 1992 se jako člen Anglického potápěčského týmu umístil dvanáctý na světovém šampionátu. Jako model pracoval u firmy Levi's Jean. Právě při předvádění džínů si ho všiml režisér a scénárista Guy Ritchie, který jej pozval na konkurz svého nového snímku. A povedlo se. Jason Statham dostal roli Bacona v komediální krimi Sbal prachy a vypadni (1998).

JASON STATHAM - ROMÁNEK S JENNIFER LOPEZ?

Díky úspěchu si ho Guy Ritchie pozval k další spolupráci, a tak si Jason Statham zahrál hned ústřední postavu gangstera v snímku Podfu(c)k (2000). Od té doby se mu role jen hrnuly. Proslul také ústřední postavou v druhém pokračování Kurýra (2005). Z dalších thrillerů, v nich se předvedl, jmenujme např. Mechanik zabiják, Elitní zabijáci, Blesk, Postradatelní 2: Zpět do války, kde si zahrál po boku Sylvestra Stalloneho.

O JASONU STATHAMOVI ČTĚTE ZDE>>

V pokračování Expendables: Postradatelní 3 se sešlo rovnou několik hollywoodských star: kromě Sylvestra Stalloneho, jenž je i jeho autorem, a Jasona Stathama, to byli Wesley Snipes, Antonio Banderas, Dolph Lundgren, Mel Gibson, Harrison Ford či Arnold Schwarzenegger. V akčňácích Rychle a zběsile 7 a 8 si zahrál s Vinem Dieselem.

Partnerkou Jasona Stathama se na jaře 2010 stala modelka a herečka Rosie Huntington-Whiteley, která se proslavila prací pro světoznámou značku Victoria's Secret a také rolí Carly Spencer ve filmu Transformers 3.

 

Další Herci

zobrazit profil Jan Dlouhý
Jan Dlouhý
zobrazit profil Jana Synková
Jana Synková
zobrazit profil Karolína Lea Nováková
Karolína Lea Nováková
zobrazit profil Ondřej Sokol
Ondřej Sokol
zobrazit profil Kateřina Marie Fialová
Kateřina Marie Fialová
zobrazit profil John Travolta
John Travolta