Rosie Huntington-Whiteley

Rosie Huntington-Whiteley

Datum narození: 18. 4. 1987
Místo narození: Plymouth, Spojené království
Výška: 175 cm
Profese: modelka, herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Modelka a herečka Rosie Huntington-Whiteley, partnerka hollywoodské star Jasona Stathama, se proslavila jako tvář světoznámé značky Victoria's Secret a též rolí ve filmu Transformers 3.

Rosie Huntington-Whiteley, celým jménem Rosie Alice Huntington-Whiteley, vyrůstala na farmě v Devonu společně s dvěma mladšími sourozenci v rodině instruktorky fittnes a inspektora. Známý byl její pradědeček z otcovy strany, politik Sir Herbert Huntington-Whiteley. Venkovský život Rosii Alici nudil, a navíc byla ve škole šikanovaná mj. za své plné rty, které se posléze staly její velkou předností. Chtěla se dostat do Londýna a štěstí jí přálo. Při studiu na Tavistock College ji roku 2003 objevila modelingová agentura Profile Model Management.

ROSIE HUNINGTON - KRÁSNÁ I BEZ MAKE-UPU

První vystoupení před kamerou Rosie Huntington-Whiteley se uskutečnilo v jejích šestnácti letech, a to v reklamě na značku Levi's. Už za tři roky debutovala na módní přehlídce v Los Angeles. V roce 2006 začala spolupracovat se světoznámou americkou značkou se spodním prádlem a zkrašlovacími produkty Victoria's Secret.

Roku 2008 ji kreativní ředitel obsadil do kampaně podzim/zima pro značku Burberry spolu s hercem Samem Rileym. V listopadu téhož roku se Rosie Huntington-Whiteley poprvé objevila na obálce britského Vogue po boku Eden Clark a Jourdan Dunn. Následující rok byla tváří reklamní kolekce jaro/léto značky Karen Millen a získala cenu Elle Style Award v kategorii Modelka roku. Zahrála si v krátkém filmu pro značku Agent Provocateur. Na konci roku 2009 se oficiálně stala tváří značky Victoria's Secret.

TOPMODELKA ROSIE NEUHLÍDALA VÝSTŘIH

V roce 2010 pózovala nahá pro kalendář Pirelli Calendar, dále předváděla pro značky jako Prada. V květnu 2010 se Rosie Huntington-Whiteley objevila na obálce ruského Harper's Bazaar či anglického GQ, posléze na titulce britského Vogue a byla magazínem Maxim zvolena Nejpřitažlivější ženou světa. V červenci 2011 zaujala místo na obálkách anglické Elle a GQ, a navíc se vyšplhala na 15. příčku v žebříčku The Money Girls a na třetí místo v seznamu dvaceti nejpřitažlivějších modelek na stránkách MODELS.COM.

O ROSII HUNINGTON-WHITELEY ČTĚTE ZDE>>

Na stříbrném plátně atraktivní Rosie Huntington-Whiteley debutovala hned ústřední postavou v pokračování akčního sci-fi Transformers s názvem Transformers 3 (2011). Ještě před premiérou filmu vyhrála cenu Ženská hvězda zítřka na CinemaCon Awards. Kromě Transformers 3 si zahrála v akčňáku Šílený Max: Zběsilá cesta (2015).

Rosie Huntington-Whiteley přes dva roky chodila s nejmladším synem hudebníka Ronnieho Wooda Tyronem Woodem (od srpna 2007 do října 2009). Po rozchodu se začala scházet s francouzským hercem Olivierem Martinezem. Jejich vztah skončil na začátku roku 2010. Na jaře 2010 média odhalila, že se jejím partnerem stal anglický herec Jason Statham, někdejší závodník ve skocích do vody a model, který se proslavil komediální krimi Sbal prachy a vypadni či thrillerem Kurýr.

 

 

 

 

 

 

Další Modelky

zobrazit profil Aneta Vignerová
Aneta Vignerová
zobrazit profil Miroslava Pikolová
Miroslava Pikolová
zobrazit profil Dominika Branišová
Dominika Branišová
zobrazit profil Lisa Snowdon
Lisa Snowdon
zobrazit profil Gemma Atkinson
Gemma Atkinson
zobrazit profil Natálie Jirásková
Natálie Jirásková
zobrazit profil Lucie Králová
Lucie Králová