Hana Doulová Krobotová

Hana Doulová Krobotová

Datum narození: 20. 7. 1952
Místo narození: Strakonice
Profese: herečka, padagožka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herečka Hana Doulová, manželka herce a režiséra Miroslava Krobota a matka herečky Lenky Krobotové, se v rámci své kariéry zaměřila především na divadlo.

Po absolvování brněné JAMU Hana Doulová tři roky hrála v Českých Budějovicích a další tři v Západočeském divadle v Chebu. Poté přijala angažmá v Hradci Králové. Posléze přesídlila s manželem Miroslavem Krobotem do Prahy, kde ji diváci mohli vidět v Divadle v Řeznické, v Komorní činohře či Městských divadlech pražských. Stala se též uznávanou pedagožkou herectví na ZUŠ Ilji Hurníka v Praze-Vinohradech.

HANA DOULOVÁ BYLA ZA PRINCEZNU

Na televizní obrazovce se Hana Doulová poprvé objevila v záznamech divadelních představení Realistického divadla Merlin aneb Pustá zem (1988) a Maryša (1990). Zahrála si v komedii Karla Kachyni a Ivo Pelanta Otec neznámý aneb Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníka (2001), v níž hlavní role ztvárnili Karel Heřmánek a Naďa Konvalinková. Drobnou roli zpodobnila v thrilleru Město bez dechu (2003) o únosu autobusu s cestujícími a řidičem.

Epizodní role Hana Doulová Krobotová přijala v řadě seriálů: Ulice, Sanitka 2, Policie Modrava, Vraždy v kruhu či Ohnivý kuře.

Manželem Hany Doulové je Miroslav Krobot, divadelní režisér, herec, dramatik a pedagog. Mají spolu tři děti – dva syny a dceru Lenku, která se vydala ve šlépějích svých rodičů.

 

Další Herci

zobrazit profil Pedro Pascal
Pedro Pascal
zobrazit profil Claudia Cardinale
Claudia Cardinale
zobrazit profil Billy Crudup
Billy Crudup
zobrazit profil Réka  Derzsi
Réka Derzsi
zobrazit profil Kristína Farkašová
Kristína Farkašová
zobrazit profil Jan Vlasák
Jan Vlasák
zobrazit profil Pavla Drtinová
Pavla Drtinová
zobrazit profil Golshifteh Farahani
Golshifteh Farahani