Stanislava Jachnická

Datum narození: 18. 8. 1965
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Stanislava Jachnická, která zazářila v novácké Ulici, se stala excelentní dabérkou. Jejím hlasem promlouvají třeba Lisa Kudrow a Juliette Binoche.

Od mládí se Stanislava Jachnická věnovala baletu, dále pak výrazovému tanci ve Vysokoškolském uměleckém souboru. Vystudovala střední ekonomickou školu a herectví na DAMU. 

ROZHOVOR SE STANISLAVOU JACHNICKOU ZDE>>

Výraznou roli Jachnická dostala v Posteli

Po studiích byla Stanislava Jachnická tři roky v angažmá ve Východočeském divadle v Pardubicích. Posléze jí diváci mohli vidět v Hradci Králové, na Kladně a na pražských scénách, jako jsou Divadlo Rokoko, Divadlo v Řeznické, Rubín či ABC.

Na stříbrném plátně debutovala v komedii Dotyky (1987) s Nelou Boudovou a Jiřím Pomejem v hlavních rolích. Jednu z ústředních postav Stanislava Jachnická ztvárnila v mysteriózním snímku Postel (1998).

Jachnická v erotické scéně v Ulici

Hrála v řadě seriálů (Ordinace v růžové zahradě, Mazalové, Svatby v Benátkách či Atentát). Výraznou roli Denisy Mastné Stanislava Jachnická zpodobnila v Ulici TV Nova, kde si střihla i erotickou scénu se zajíčkem v podání Vuka Čelebiće.

V dabingu se Stanislava Jachnická prosadila v dnes již kultovních Přátelích, kde propůjčila hlas Lise Kudrow. Stala se tak její hlavní dabérkou. Jmenujme např. filmy Přeber si to, Šťastná čísla. Dabuje také francouzskou herečku Juliette Binoche.

O STANISLAVĚ JACHNICKÉ ČTĚTE ZDE>>

Stanislava Jachnická je vdaná. Má syna Matyáše a dceru Kristýnu.

 

Články o celebritě

Osmnáctiletý věkový rozdíl berou Vondráčková s Polívkou s humorem: Dřív se rozhodně potkat neměli! Osmnáctiletý věkový rozdíl berou Vondráčková s Polívkou s humorem: Dřív se rozhodně potkat neměli! Věkový rozdíl mezi zpěvačkou Lucií Vondráčkovou (44) a jejím současným partnerem, MMA bijcem Zdeňkem... číst článek
Jste to vy, pane Šafránku? Pavel Kříž zaujal vzhledem Jste to vy, pane Šafránku? Pavel Kříž zaujal vzhledem Herec Pavel Kříž (62), jenž často pobývá v Kanadě, z českých filmů, seriálů i ze světa šoubyznysu sk... číst článek
Felix Slováček a jeho dcera René v slzách: SMRT UTAJENÉHO TCHÁNA! Felix Slováček a jeho dcera René v slzách: SMRT UTAJENÉHO TCHÁNA! Měl hodně známé příbuzné. Herec a dabér Pavel Vondra (†54), který 1. ledna zemřel, byl tchánem hereč... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams
zobrazit profil Michael Keaton
Michael Keaton
zobrazit profil Miles Teller
Miles Teller
zobrazit profil Gugu Mbatha-Raw
Gugu Mbatha-Raw
zobrazit profil Samuel Arnold
Samuel Arnold
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy
zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská