Martina Bárta

Martina Bárta

Datum narození: 1. 9. 1988
Místo narození: Praha
Profese: zpěvačka, hudebnice
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka Martina Bárta, která hraje na lesní roh, reprezentovala Česko na mezinárodní soutěži Eurovision Song Contest 2017 v Kyjevě. S písní My Turn se do finále neprobojovala.

Po Gymnáziu Jana Nerudy s hudebním zaměřením Martina Bárta, vlastním jménem Martina Bártová, studovala populární a klasickou hudbu na státní konzervatoři v Praze. Prošla folkovými soubory i funky kapelou Top Dream Company, hrála v Prague Film Orchestra.

Roku 2011 se Martina Bárta přestěhovala do Berlína, kde vystudovala na Jazz Institut Universität der Künste a začala pravidelně vystupovat jako sólistka s různými hudebními projekty. Např. v rámci svého absolventského koncertu na Jazz Institut Berlin založila česko-německý projekt Martina Barta & her Jazz Orchestra.

První divadelní zkušenosti Martiny Bárty byla hlavní role Lady Marianne v muzikálu z dílny Ondřeje Soukupa a Gábiny Osvaldové Robin Hood. Získala ji poté, co uspěla v castingové show TV Prima Robin Hood cesta ke slávě. Muzikál, v němž hráli mj. Václav Noid Bárta a Tomáš Savka, uvedlo pražské Divadlo Kalich.

Martina Bárta, která hraje na lesní roh, také spolupracuje se svou o rok starší sestrou Kristinou Barta, jazzovou klavíristkou, skladatelkou a hudební pedagožkou. Jejich autorská píseň Find Peace of Mind byla v rámci Bohemia JazzFestu oceněna v kategorii Nejlepší jazzová skladba roku 2016.

MARTINA BÁRTA - O ZPĚVAČCE MUŽETE ČÍST ZDE>>

V únoru 2017 Česká televize oznámila, že Martina Bárta bude Českou republiku reprezentovat na mezinárodní soutěži Eurovision Song Contest 2017 v Kyjevě. S baladickou skladbou My Turn, jejímž autorem je britský skladatel Kyler Niko/DWB, vystoupila v prvním semifinále soutěže 9. května 2017. Do finále se Martina Bárta neprobojovala.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Oto Klempíř
Oto Klempíř
zobrazit profil George Mraz
George Mraz
zobrazit profil Terezie Kovalová
Terezie Kovalová
zobrazit profil David Stypka
David Stypka
zobrazit profil Dávid Hodek
Dávid Hodek
zobrazit profil Jindra Polák
Jindra Polák
zobrazit profil Ondřej Soukup
Ondřej Soukup
zobrazit profil Amelie Siba
Amelie Siba