Kristina Barta

Kristina Barta

Místo narození: Praha
Profese: zpěvačka, skladatelka, hudební pedagožka

Související celebrity

Životopis

Hudebnice Kristina Barta, česká jazzová klavíristka, skladatelka a pedagožka, je sestrou Martiny Bárta, která si za Českou republiku zasoutěžila v Eurovision Song Contest 2017.

Na Gymnáziu Jana Nerudy s hudebním zaměřením studovala Kristina Barta (narozena 1987), vlastním jménem Kristýna Bártová, stejně jako její o rok mladší sestra Martina. Posléze na Konzervatoři Jaroslava Ježka absolvovala hru na klavír a kompozici a pak též klavír na Hudební a taneční fakultě AMU.

Nejprve vystupovala sólově, dále se svou sestrou, jazzovou zpěvačkou Martinou Bárta a začala se podílet na různých projektech. Kristina Barta roku 2010 založila hudební formaci Kikina b, která staví především na její vlastní tvorbě a žánrově se pohybuje mezi groovem, elektro a jazzem. Debutové EP Dirty Sanchez vydala roku 2012. Tehdy též zabodovala v soutěži Czech Jazz Contest. Skladba Horská získala cenu za nejlepší kompozici. Skupina jako celek vyhrála v soutěži Jazz Fruit 2012.

Tři roky nato začala Kristina Barta vystupovat v klubech i na jazzových festivalech se svou skupinou Trio. Roku 2016 ji Český rozhlas nominoval do soutěže Euroradio Jazz Competition. Zde se probojovalo do finále. Kristina Barta se stala též hudební pedagožkou. Její svěřence z dětského sboru ZUŠ v Ratibořické ulici uslyšíte i na jejích nahrávkách.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Lukáš Pavlík
Lukáš Pavlík
zobrazit profil Alan Merrill
Alan Merrill
zobrazit profil Štěpán Škoch
Štěpán Škoch
zobrazit profil Michal Foret
Michal Foret
zobrazit profil Amelie Siba
Amelie Siba
zobrazit profil Radim Hladík
Radim Hladík
zobrazit profil Robert Křesťan
Robert Křesťan
zobrazit profil Pavlína Dubná
Pavlína Dubná