Zuzana Vejvodová

Datum narození: 19. 9. 1980
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herečka Zuzana Vejvodová se před kamerou objevila už jako školačka. Kromě prkem, která znamenají svět, se předvedla také před kamerou. Zaujala třeba v seriálech Hraběnky či Ulice.

Pochází z uměleckého prostředí. Rodina Zuzany Vejvodové se už po několik generací věnuje hudbě. Dědeček Jaromír Vejvoda proslul jako autor legendární polky Škoda lásky. Hudba se stala „prokletím“ i dalších členů rodiny Zuzany Vejvodové, tedy jejího otce Josefa a sestry Moniky.

ZUZANA VEJVODOVÁ – ROZHOVOR I O SEXU S KRAJČEM

Již při studiu na pražské konzervatoři Zuzana Vejvodová hostovala v několika divadlech. Po absolutoriu se její domovskou scénou stalo Divadlo Na Fidlovačce, kde si zahrála v dramatu Tři sestry, v komedii Jak se vám líbí či v muzikálech Hledá se muž, zn. Bohatý, Divotvorný hrnec, Mamzelle Nitouche.

Hostovala např. v Divadle Broadway nebo na Letních shakespearovských slavnostech, kde ztvárnila několik nejslavnějších ženských postav, jakými bezpochyby jsou Julie, Desdemona a Viola. Roku 1998 začala Zuzana Vejvodová působit v Divadle na Vinohradech.

Před kamerou se Zuzana Vejvodová objevila ještě jako školačka v strašidelné pohádce Freonový duch (1990) Zdeňka Zelenky či v seriálu Území bílých králů. Od té doby si zahrála v řadě televizních i filmových projektů. Jednu z ústředních postav na stříbrném plátně ztvárnila ve snímku Ireny Pavláskové Fotograf (2015) s Karlem Rodenem v hlavní roli.

O ZUZANĚ VEJVODOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Do povědomí široké obce televizních diváků se dostala v Hraběnkách, dále pak v Ulici TV Nova, kde ztvárnila muži obletovanou Libušku Nekonečkou, či v Přístavu, v němž zpodobnila lesbičku Hanku. Dále se Zuzana Vejvodová objevila mj. v seriálech Místo zločinu Plzeň nebo Temný kraj.

Partnerem Zuzany Vejvodové je herec, o téměř generaci starší Pavel Nečas, s nímž má syna Jonáše, který se jim narodil v lednu 2012.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Marko Igonda
Marko Igonda
zobrazit profil Ljuba Krbová
Ljuba Krbová
zobrazit profil Merritt Wever
Merritt Wever
zobrazit profil Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones
zobrazit profil Joseph Fiennes
Joseph Fiennes
zobrazit profil Sandra Nováková
Sandra Nováková
zobrazit profil Tereza Taliánová
Tereza Taliánová
zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská