Jeremy Renner

Datum narození: 7. 1. 1971
Místo narození: Modesto, Kalifornie, USA
Výška: 175 cm
Profese: herec, hudebník

Související celebrity

Životopis

Jeremy Renner se v TV proslavil jako detektiv Jason Walsh v seriálu Zvláštní poldové. Hlavní roli ve filmu dostal v Bournově odkazu či v dramatu Smrt čeká všude.

Americký herec, zpěvák, textař, kytarista, klávesista a bubeník Jeremy Lee Renner se věnoval kriminologii a počítačům. Nakonec vystudoval psychologii a herectví. Ve filmu se poprvé objevil roku 1995; hlavní role se dočkal až o sedm let později, kdy ztvárnil vraha v životopisném snímku Dahmer.

JEREMY RENNER DORAZIL DO VARŮ ZRANĚNÝ

Posléze se Jeremy Renner začal objevovat také ve velkorozpočtových snímcích, jako jsou akčňák S.W.A.T. (2003), kde si zahrál expřítele Colina Farrella, či drama Neo Ned (2005), v němž dostal ústřední postavu stoupence Hitlerovy ideologie, za níž roku 2006 obdržel cenu v kategorii nejlepší herec na Mezinárodním filmovém festivalu v Palm Beach.

Jako hudebník se uplatnil mj. v rámci natáčení soundtracku k filmu Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) s Bradem Pittem a Caseym Affleckem v hlavních rolích. Jeremy Renner v tomto uměleckém životopisném westernu zpodobnil jednu z vedlejších úloh.

Za ústřední postavu ve válčeném dramatu Smrt čeká všude (2008) Jeremy Renner obdržel nominaci na Oscara. S Tomem Cruisem se předvedl v thrilleru Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011).

Hlavní roli Jeremy Renner dostal v jednom z pokračování Bournů, a to Bournův odkaz (2012), v thrilleru Smrt čmuchala (2014), ve sci-fi Příchozí (2016), v dramatu Wind River (2017) či v hororu Spawn (2024).

Televizní diváci si Jeremyho Rennera mohou pamatovat jako detektiva Jasona Walshe z kriminální série Zvláštní poldové. Epizodní role ztvárnil i v dalších v Česku oblíbených seriálech, jakými jsou Kriminálka Las Vegas, Dr. House nebo Rozvedený se závazky.

Klíčovou postavu Jeremy Renner ztvárnil v seriálu Disney Plus Rennervace přestavby Jeremyho Rennera (Rennervations).

O JEREMYM RENNEROVI ČTĚTE ZDE>>

S kanadskou modelkou Sonni Pacheco, s níž má dceru Avu Berlin (narozena 2013), se Jeremy Renner oženil v lednu 2014. Pár se rozvedl roku 2015.

 

Články o celebritě

Neskutečný bojovník Jeremy Renner: Do těla si dává „tancem“ na vibrační plošině! Neskutečný bojovník Jeremy Renner: Do těla si dává „tancem“ na vibrační plošině! Přestože se herec Jeremy Renner (52) již objevil od své silvestrovské nehody na červeném koberci, kd... číst článek
Oscarový herec Jamie Foxx přes tři týdny v nemocnici: Jeho blízcí prosí o modlitby! Oscarový herec Jamie Foxx přes tři týdny v nemocnici: Jeho blízcí prosí o modlitby! Od chvíle, kdy skončil hollywoodský herec Jamie Foxx (55) v nemocnici, uplynuly už více než 3 týdny.... číst článek
Jeremy Renner tři měsíce po nehodě: S hůlkou a úsměvem na premiéře! Jeremy Renner tři měsíce po nehodě: S hůlkou a úsměvem na premiéře! Jen tři měsíce po téměř smrtelné nehodě se sněžným pluhem se Jeremy Renner (52) prošel po „červeném ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ondřej Sokol
Ondřej Sokol
zobrazit profil Zuzana Geislerová
Zuzana Geislerová
zobrazit profil Jitka Asterová
Jitka Asterová
zobrazit profil Jan Hrušínský
Jan Hrušínský
zobrazit profil Marie Švestková
Marie Švestková
zobrazit profil Anna Kameníková
Anna Kameníková
zobrazit profil Gabriela Míčová
Gabriela Míčová