Helena Dvořáková

Datum narození: 30. 1. 1979
Místo narození: Brno
Profese: herečka, flétnistka, zpěvačka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herečka Helena Dvořáková, držitelka Cen Alfréda Radoka a Thálie, se televizním divákům předvedla zejména v roli policejní psycholožky v seriálu Kriminálka Anděl.

Již na gymnáziu Helena Dvořáková hrála divadlo. Po maturitě studovala herectví na Janáčkově akademii muzických umění v Brně. Poté pět sezon strávila na jevišti Městského divadla v Brně. Roku 2006 se stala členkou souboru pražského Divadla v Dlouhé.

HELENA DVOŘÁKOVÁ - Z "MRTVOL" JE JÍ ŠPATNĚ

Za své výkony na scéně v Dlouhé získala hned několik ocenění. Za postavu Anežky Nulíčkové v Maškarádě dostala Helena Dvořáková cenu za nejlepší ženský herecký výkon GRAND Festivalu smíchu v Pardubicích 2006, za ztvárnění Faidry jí byla udělena Cena Alfréda Radoka a za Ysé v inscenaci Polední úděl obdržela jak dalšího Radoka, tak Cenu Thálie jako nejlepší herečka roku 2011.

Na filmovém plátně Helena Dvořáková debutovala hned jednou z ústředních postav, a to vnučky páru v podání Jaroslavy Adamové a Pavla Landovského v dramatu Stínu neutečeš (2009). Hlavní ženskou úlohu ztvárnila v komedii Schmitke (2014). Zahrála si v britském thrilleru V utajení (2017) s Orlandem Bloomem, Johnem Malkovichem či Michaelem Douglasem.

Televizní diváci si atraktivní Heleny Dvořákové mohli všimnout v seriálech Četnické humoresky či Černá sanitka. Rozhodně nepřehlédnutelná je v roli policejní psycholožky Jany Chládkové, která doplňuje tým vyšetřovatelů v podání Martina Stropnického, Davida Švehlíka, Marka Taclíka a Davida Novotného v Kriminálce Anděl TV Nova.

O HELENĚ DVOŘÁKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Talentovaná herečka Helena Dvořáková je též zdatnou flétnistkou a zpěvačkou. Potvrdit to mohou zejména milovníci folku.

 

Články o celebritě

Velký posun v osobním životě: Švehlík má novou rodinu! Velký posun v osobním životě: Švehlík má novou rodinu! Poprvé se na obrazovkách televize Nova objevili v roce 2008. Nyní se legendární parta vyšetřovatelů ... číst článek
Dvořáková z Kriminálky Anděl o rakovině: Ochrnutý jazyk a »nůž v mozku«! Dvořáková z Kriminálky Anděl o rakovině: Ochrnutý jazyk a »nůž v mozku«! Před osudnou nemocí patřila Helena Dvořáková (44) k velmi obsazovaným herečkám jak v divadle, tak v ... číst článek
Kriminálka Anděl: Točí se nová řada! Švehlík představí dceru Kriminálka Anděl: Točí se nová řada! Švehlík představí dceru Legendární parta smíchovských kriminalistů v čele s Markem Taclíkem (49) a Davidem Švehlíkem (50) se... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Milan Peroutka
Milan Peroutka
zobrazit profil Jonah Hauer-King
Jonah Hauer-King
zobrazit profil Dermot Mulroney
Dermot Mulroney
zobrazit profil Karel Roden
Karel Roden
zobrazit profil Simona Zmrzlá
Simona Zmrzlá
zobrazit profil Martina Hudečková
Martina Hudečková
zobrazit profil Geoffrey Rush
Geoffrey Rush
zobrazit profil Anna Stropnická
Anna Stropnická